خواص آویشن برای سلامت بدن

خواص آویشن برای سلامت بدن

آویشن از گیاهانی است که معمولا در آشپزخانه هر خانه ای پیدا می‌شود. سابقه استفاده از آویشن به پنج هزار سال قبل یعنی دوران سومریان و بابلی ها بر‌می‌گردد. این گیاه به واسطه خواص درمانی متعددش بسیار مشهور است. حتی سالها پیش, غربی ها این گیاه را داخل بالش خود یا زیر آن می‌گذاشتند و معتقد بودند این گیاه به داشتن خوابی آرام کمک می‌کند.

در ادامه به ذکر چند مورد درمانی آویشن می‌پردازیم:

 

۱. درمان جوش و آکنه:

آویشن به واسطه خواص آنتی باکتریال خود یک ماده موثر در درمان آکنه و باکتری های پوست محسوب می‌شود. حتی گاهی چند برابر بیشتر از کرم, لوسیون و دیگر مواد درمانی غیر طبیعی در نابودی جوش و آکنه موثر است.

آویشن در درمان بیماری ها

۲. جلوگیری از ریزش مو:

آویشن حاوی مواد مغذی برای فولیکول های مو است. فولیکول و مواد مغذی در آویشن از مواد مهم و ضروری برای جلوگیری از ریزش مو و رشد آن است. مقداری از روغن آویشن را با مقداری روغن نارگیل ترکیب کنید و بر کف و پوست سر برای چند دقیقه قرار دهید و ماساژ دهید. این مواد هم پیاز مو را قوی و محکم کرده و هم سبب درخشندگی تارهای مو می‌شود.

 

۳. معالجه پای ورزشکاران:

آویشن حاوی مواد ضد عفونی کننده و ضد قارچ است و برای درمان پای ورزشکاران بسیار مفید است. مقداری روغن آویشن را درآب گرم حل کنید و پاهای خود را در آن قرار دهید تا قارچ ها و باکتری های پایتان را بطور کامل از بین برود.

 

۴. حفظ سلامت قلب:

روغن آویشن ضد التهاب است و این خاصیت از بروز بیماری های قلبی جلوگیری می‌کند.

روغن آویشن کارکرد دریچه های قلب را بهبود می‌بخشد و به استراحت رگ ها کمک می‌کند.

این روغن همچنین فشار خون بالا را پایین می‌آورد و قدرت قلب را افزایش می‌دهد.

 

۵. رفع بوی نامطبوع دهان:

آویشن یکی از ترکیبات اصلی در دهان شویه ها و خمیر دندان هاست. این گیاه حاوی مواد آنتی باکتریال و ضد عفونی کننده و ضد قارچ است. استفاده از محصولات شست و شوی دهان حاوی آویشن, محیط دهان را تازه و مطبوع نگه می‌دارد و جلوی پوسیدن دندان ها را نیز می‌گیرد.

 

۶. درمان بی‌خوابی:

اگر دچار بی‌خوابی مفرط و دائم هستید, قبل از خواب جوشانده آویشن بنوشید. کافی است یک قاشق از گیاه خشک آویشن را در آب جوش بریزید و بگذارید ۱۵ الی ۲۰ دقیقه دم بکشد. می‌توانید چای آویشن را با یک قاشق عسل میل کنید. این چای موجب آرامش اعصاب می‌شود و استرس و اضطراب را از بین می‌برد.

 

قبل تر گفتیم یکی از خواص آویشن جلوگیری از ریزش مو و کمک به رشد مجدد آن است. حال می‌پردازیم به شرح دستورالعمل تهیه اسپری آویشن در خانه:

مواد لازم جهت تهیه اسپری آویشن:

  • یک چارم فنجان آویشن تازه
  • یک قاشق غذاخوری عسل
  • نصف فنجان سرکه سیب خام

طرز تهیه:

گیاه آویشن را در یک ظرف (ترجیحا شیشه ای) بریزید و روی آن را با سرکه سیب بپوشانید. در ظرف را محکم ببندید و اجازه دهید چند روز بماند. بعد از چند روز برگ های آویشن را از ظرف خارج کنید و عسل را با مایع مخلوط کنید و مایع بدست آمده را در یک بطری اسپری بریزید.

 

روش استفاده از اسپری:

به گزارش وب سایت راچه ( Racheh ) محلول را روی کف سر کامل اسپری کنید. می‌توانید با استفاده از شونه ی دم باریک چندین فرق در سر خود باز کنید و محلول را میان فرق های سر خود اسپری کنید و مطمئن شوید محلول به تمام پوست سرتان رسیده است. استفاده روزانه از این اسپری هم شوره سر را از بین می‌برد, هم پیاز مو را محکم می‌کند و هم به رشد مجدد موها کمک شایانی می‌کند.

 

خواص این اسپری:

مواد تشکیل دهنده این اسپری, آویشن, عسل و سرکه سیب است. ترکیب این مواد با هم موجب رطوبت همیشگی سر و از بین رفتن شوره سر می‌شود.

عسل هم خاصیت آنتی باکتریال دارد و هم التهاب را از بین می‌برد. سرکه سیب هم جزو مرطوب کننده های طبیعی محسوب می‌شود و سرشار از انواع ویتامین هایی است که برای رشد مو لازم و ضروری است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 × پنج =