گیاهانی که از خانواده آویشن هستند همگی علفی و در زمین ها, مزارع و کوهپایه ها بصورت خودرو رشد میکنند. این گیاه در طب سنتی کاربرد فراوان داشته؛ از جمله: شل کنندگی عضلات, افزایش اشتها, تقویت قابلیت باروری و پاک سازی معده و روده از میزان رطوبت اضافه.
معرفی انواع آویشن:
آویشن انواع مختلفی دارد که تا بحال در ایران ۱۸ گونه آن به ثبت رسیده است. گونه هایی چون: صعتر, آویشم, اوشن, کهلیک اوتی, آبشن که همگی از خانواده نعناعیان یا لبیاسه هستند.
توضیحاتی درباره آویشن:
این گیاه سبب افزایش بزاق دهان, تعریق و ادرار می شود و با توجه به این تاثیرات میتوان از آن در درمان بیماری های مربوطه استفاده کرد. یکی از خاصیت های آویشن جلو انداختن قاعدگی و درمان دیر قاعدگی استو از اینرو زنان باردار باید در استفاده از این گیاه محتاط و مراقب باشند.
آویشن میزان زیادی تیمول در خود دارد و به همین دلیل یک ضدعفونی کننده و یک ضد انگل قوی در نوع خود است. آویشن باعث از بین رفتن انواع کرم معده از جمله تریکوسفال و اکسیر (کرمک) میشود و حتی تخم آنها را هم میکشد و به طور کلی آنها را ریشه کن میکند.
به گزارش وب سایت راچه ( Racheh ) یکی از مهم ترین فواید آویشن برای بدن, جلوگیری از ریزش مو و سفت کردن پیازهای مو است. برای اینکه موهایی با ریشه محکم و حجم زیاد و پرپشت داشته باشید حتما آویشن مصرف کنید. می توانید آویشن را در انوع خورش و غذا بریزید و میل کنید ولی برای اینکه نتیجه موثری بگیرید بهتر است دم کرده ی آن را بنوشید.
طرز تهیه دمنوش آویشن :
یک قاشق سر خالی آویشن را در مقداری آب ریخته و روی کتری گذاشته تا دم بکشد. تقریبا ۱۵ تا ۲۰ دقیقه طول میکشد تا دم بکشد. سپس دم کرده را در یک لیوان بریزید و آن را با یک قاشق عسل یا مقداری نبات حل کرده و روزی سه بار نوش جان کنید.
همچنین میتوانید سر و موهایتان را با جوشانده غلیظ آویشن بشویید. بدین صورت که ۱۰ گرم آویشن را در ۱۰۰ گرم آب جوش بجوشانید و آن را از صافی رد کنید و کف سر و موهایتان را با این جوشانده شستشو دهید. انجام پی در پی این کار باعث قوی شدن ریشه مو میشود و جلوی ریزش بیرویه مو را میگیرد.