چای نعناع : معمولا وقتی موهای زائد قسمت چانه وگردن زیاد می شود یک اصطلاح پزشکی موجود برای آن هیرسوتیسم می باشد که معادل فارسی آن را می توان پر موئی گفت و دلیل این موهای زائد معمولا تغییرات هورمونی می باشد. در ادامه توضیحات بیشتری در رابطه با این موضوع خواهیم داشت و چرایی ایجاد آن را شرح خواهیم داد و در نهایت راه درمان آن را نیز خواهیم گفت. با ما همراه باشید.
هیرسوتیسم چیست و چرا ایجاد می شود ؟
پر مویی یعنی رویش بیش از اندازه ی مو در بدن و صورت خانم ها ( جاهایی که بیشتر مردها در بدنشان مو دارند مانند چانه و پشت لب و روی سینه و شکم ). معمولا این قضیه پر مویی ممکن است در آقایان نیز اتفاق بیافتد ولی در خانم ها بیشتر اذیت میکند این موها تیره تر و ضخیم تر هستند و رنگشان متفاوت تر از بقیه رنگ موهاست.
علت پر مویی :
به گزارش وب سایت راچه ( Racheh ) عوامل مختلفی برای پر مویی وجود دارد و به علت زیاد شدن هورمون های مردانه اتفاق می افتد برخی داروها مثل داروهای ضدبارداری و داروهای استروئیدی و داروهای هورمونی موجب این تغییر در خانم ها می شوند. حتی نشانگان کوشینگ و تخمدان پلی کیستیک و وجود تومور تخمدان یا غده آدرنال نیز عامل پر مویی است و یا اینکه نهایتا این پر مویی می تواند مورثی باشد.
زمان مراجعه به پزشک :
اگر رویش این موهای زائد به طور اتفاقی رخ دهد و خیلی زیاد باشد در کنار آن سایر علائم نیز نظیر کلفتی صدا و جوش زدن و افزایش توده های عضلانی و قائدگی نامنظم باشد قطعا به پزشک مراجعه نمایید.
درمان :
اگر در زنان زمان تخمک گذاری طولانی شود یا عدم تخمگ گذاری رخ دهد تولید هورمون ها زیاد می شود بنابراین به طور اکید توصیه می شود که در صورت داشتن اضافه وزن حتما لاغر شوید چرا که به همراه لاغر شدن ترشح های این هورمون ها کمتر می شود و در نتیجه رویش موهای زائد نیز کمتر شده و متوقف می شود.
و اما سایر روش های کاهش رویش مو در صورت و بدن :
در مرحله ی اول قرص های ضد بارداری به اندازه ی که پزشک توصیه می کند برای درمان پر موئی مفید است. بعد از آن میتوان استفاده از داروهای کاهش تستوسترون یا همام هورمون مردانه را لازم باشد .
نکته ای که قابل توجه است این است که ممکن است پر مویی شما خیلی زیاد نباشد و مشکل های هورمونی جدی نداشته باشید که در آن صورت درمان لازم نیست.
گاها می توانید برای از بین بردن این موهای زائد آن ها را بتراشید این راه حلی آسان و مطمئنن است تا زمانی که پوست شما صدمه ای نبیند و در مقابل تراشیده شدن حساس نباشد و ملتهب نشود در غیر این صورت باید دنبال یک راه حل دیگری برای درمان خود باشید.
محققان ترکیه معتقد هستند که نعناع به طور مستقیم متابولیسم هورمون های مردانه را تحت تاثیر قرار می دهد و روی آن ها تاثیر می گذارد اکثر پزشکان برای معالجه رویش زیاد مو داروهای شیمیایی کاهش دهنده ی سطح هورمون مردانه را تجویز می کنند ولی نعناع می تواند جایگزین بسیار خوب و طبیعی به جای این دارو باشد. نوشیدن چای نعناع به خانم ها در راستای عدم رشد آنرمال مو کمک میکند و میزان هورمون مردانه فعال و یا آزاد در خون بدن را کم میکند و هورمون های زنانه را افزایش می دهد. برای اینکه بتوانید به طور موثری تاثیرات آن را مشاهده کنید دو بار در روز چای نعناع بنوشید.
آنچه که امروزه بسیار رایج شده است لیزر است. لیرز با از بین بردن فولیکول های مو مانع رشد مو می شود البته این کار فقط برای یک بار انجام نمی شود بلکه در چند جلسه و چندین هفته باید تداوم داشته باشد ولی با این حال این مسئله یک راه حل دائمی نیست. ممکن است شاهد رشد مجدد موهای خود باشید و گذشته از این مسائل این کار بسیار هزینه بر است و حتما باید توسط متخصصین ماهر انجام شود
قرمزی پوست و ماندن جای قرمزی به رنگ قرمز یا رفتن رنگ آن قسمت از صورت و ماندن جای زخم از عوارض منفی این نوع درمان است.
در حال حاضر در بازار کرم هایی نیز برای موهای زائد وجود دارد این کرم ها نیز رشد فولیکولهای مو را کند می کنند و اثر آن معمولا یک ماه الی دو ماه بعد از استفاده نمایان می شود با این حال حتی ممکن است دوره درمان بیشتر از این نیز باشد و ما دیرتر نتیجه بگیرید آنچه که مهم است داشتن نهایت دقت و توجه به گفته های پزشکتان می باشد.
و اما آخرین روش درمان داروهای ضد آندروژن است که توسط برخی از پزشکان تجویز می شود این داروها نیز ترشح هورمون های مردانه را کنترل می کنند. مدت زمان درمان سه الی شش ماه ممکن است طول بکشد و فرق آن با بقیه در این است که مانع رشد موهای جدید می شود ولی احتمال کمی وجود دارد که رشد مو های قدیمی را کم کند.
بارداری و پرمویی :
کسانی که حامله هستند ممکن است دچار این وضعیت بشوند و حاملگی باعث زیاد شدن رشد موهای آن ها شود و به صورت دوره ای ریزش و رشد مو داشته باشند. در اشخاص پرمو بارداری به طور نرمال می تواند ادامه داشته باشد ولی کسانی که تخمدان هایشان کیست دارد و یا از قبل قاعدگی های نامنظمی داشته اند طبیعتا ریسک دارد. اگر دچار پر مویی هستید و دارو مصرف می کنید و در این حین قصد بارداری دارید حتما قبل از بارداری به پزشک خود مراجعه و مشورت کنید.