یکی از مهم ترین ضروری ترین مواد در ساخت شامپو و کرم های بهداشتی, سبوس برنج است. بسیاری از محصولات بهداشتی موجود در فروشگاه ها حاوی این ماده غذایی و درمانی مهم هستند. اکنون در باب سبوس برنج توضیحاتی میدهیم.
مواد تشکیل دهنده سبوس برنج:
از سبوس برنج بوسیله حلال ها روغنی میگیرند که روغن سبوس برنج نام دارد و حاوی لیپاز فعال است. این مواد میزان اسیدهای چرب موجود در روغن را بالا میبرد. سبوس برنج شامل ۱۵ الی ۲۰ درصد اسید های چرب اشباع شده و ۸۰ الی ۸۵ درصد اسیدهای چرب اشباع نشده است. دیگر مواد تشکیل دهنده این روغن عبارت اند از:
- ۱۲ الی ۱۸ درصد اسید پالمیتیک
- ۱ الی ۳ درصد اسید استئاریک
- ۴۰ الی ۴۵ درصد اسید لینولئیک
- ۱ درصد اسید لینولنیک
- ۲ درصد اسید پالمیتولئیک
مشخصات روغن سبوس برنج:
این روغن به رنگ طلایی است. گاهی به رنگ سفید روشن نیز درمیآید که بسیار کمیاب است. این روغن تا دمای ۱۶۰ درجه سانتی گراد سالم میماند.
فواید روغن سبوس برنج:
به گزارش وب سایت راچه ( Racheh ) روغن سبوس برنج موجب آبرسانی به پوست و مو میشود و رطوبت را در آنها نگه میدارد. این روغن سرشار از ویتامین ب و ای است. مواد تشکیل دهنده آن سبب روشن شدن پوست و محکم شدن ریشه های مو میشود. توجه داشته باشید که اگر میخواهید از این روغن برای ساخت صابون یا شامپو یا بطور کلی مواد آرایشی و بهداشتی استفاده کنید باید ابتدا لیپاز موجود در آن را غیر فعال نمایید.
فواید عصاره سبوس برنج:
- صابون ها و شامپوهای حاوی عصاره سبوس برنج, بعد از شستشوی پوست یک لایه اضافی بر روی آن ایجاد میکند و از این طریق پوست را مرطوب و شاداب نگه میدارد.
- کرم هایی که برای رفع خشکی پوست ( خشکی آرنج, زانو, کف پا و دست ها) بکار میروند حاوی مقادیر قابل توجهی سبوس برنج هستند.
- این گیاه برای روشن, صاف و درخشان کردن پوست بسیار عالی است.
- سبوس برنج اکسیژن فعال در سطح پوست را نابود میکند و از این طریق روند پیری پوست و تشکیل چین و چروک را به تعویق میاندازد.
- این گیاه حاوی اینوزیتول است. این ماده سبب احیاء سلول های مرده پوست میشود و به عنوان یک لایه بردار طبیعی عمل میکند.
- سبوس برنج سرشار از هوریزن اویل است و از پوست در برابر اشعه ماورابنفش محافظت میکند.
- یکی دیگر از مواد مفید موجود در سبوس برنج, اسید فیتیک است. این ماده سبب رشد و نمو سلول های پوست و مو میشود و سلامت آنها را تضمین میکند.
مواد غذایی مهم در جلوگیری از ریزش مو:
مهم ترین علت ریزش مو انتخاب مواد غذایی ناسالم و جا دادن آنها در سبد غذایی روزانه است. بسیاری از افراد برای کاهش وزن آنی به سراغ رژیم های سفت و سخت میروند و خیلی از مواد غذایی ضروری برای بدن را از برنامه غذایی خود حذف میکنند. تمام این اقدامات منجر به ریزش مو شدید میشود.
۱) پروتئین ها: ضروی ترین ماده برای ساخت سلول های پوست مو، ماده ای است به نام اسید آمینه. این ماده به میزان زیاد در مواد پروتئینی یافت میشود؛ از جمله گوشت و مرغ و انواع ماهی.
۲) منیزیم و کلسیم: این مواد به وفور در لبنیات یافت میشوند. سعی کنید در حد امکان روزانه از لبنیات مثل شیر و پنیر, دوغ و ماست و کشک استفاده کنید. اگر بدنتان به لاکتوز حساس است سراغ مواد لبنی بدون لاکتوز بروید.
۳) ویتامین ب و بیوتین: این ویتامین ها در بازسازی سلول های پوست و مو و رویش مجدد موها نقش موثر دارند. مواد غذایی شامل بیوتین و انواع ویتامین ب عبارت اند از: تخمه آفتابگردان، زرده تخم مرغ، جگر، موز، جوانه گندم، آلو خشک، گوشت، غلات سبوس دار و مخمر.
۴) آنتی اکسیدان: روی و سلنیوم از جمله آنتی اکسیدان های مهم برای رشد مو و ترمیم پوست هستند. این آنتی اکسیدان ها در مواد غذایی زیر وجود دارند: کدو حلوایی, هویج, اسفناج, سیب زمینی شیرین, بروکلی, زردآلو و گریپ فروت.
اسیدهای چرب امگا۳ و امگا۶: آلفا لینولنیک اسید و ایکوزا پنتانوئیک از اسیدهای چرب مهم هستند. این اسیدها در ماهی سالمون و سادرین، روغن سویا، روغن کانولا، جوانه گندم، روغن تخم کتان یا پنبه، ذرت و روغن گردو به وفور یافت میشوند.