خواص گیاه سدر برای پوست و مو

خواص گیاه سدر برای پوست و مو

سدر یکی از گیاهانی است که برای جلوگیری از ریزش مو، تقویت ریشه مو و از بین بردن شوره سر استفاده می‌شود.

 

خواص متعدد گیاه سدر:

سدر حاوی مقادیر قابل توجهی ویتامین است که این ویتامین ها موها را تقویت کرده و از آنها در برابر آسیب رسام محیطی دفاع و نگهداری می‌کند. سدر رطوبت موها را حفظ می‌کند و آن را از ابتلا به شوره و موخوره در امان نگه می‌دارد. فایده این گیاه تا به حدی است که زنان مصر باستان از شانه های ساخته شده از چوب درخت سدر برای شانه کردن موهایشان استفاده می‌کرده‌اند.

امروزه نیز در بسیاری از محصولات آرایشی و بهداشتی از این گیاه معجزه آسا استفاده می‌شود. استفاده از سدر سبب پاکسازی پوست و بدن می‌شود و جای زخم های سطحی را به مرور زمان بهبود می‌بخشد. اگر در نقاطی از بدن خود دچار قرمزی و التهاب هستید از سدر استفاده کنید تا ورم آن بخوابد و خنک شود.

نحوه استفاده از سدر برای مو و پوست

تهیه ماسک سدر برای تقویت موی سر:

۱ قاشق غذاخوری سدر را در یک فنجان آب داغ بریزید و خوب بهم بزنید تا کامل ترکیب شوند و کف کنند. مواد را روی موهایتان بریزید،حسابی ماساژ دهید و اجازه دهید ۱۵ الی ۲۰ دقیقه بر روی بماند، سپس آبکشی نمایید. این کار حجم موها را افزایش می‌دهد و مو را صاف و درخشان می‌کند.

 

شستشوی سر با سدر:

یک قاشق سر پر سدر را در یک ظرف بزرگ حاوی آب گرم می‌ریزیم و هم می‌زنیم تا مواد مخلوط شوند و مثل صابون و شامپو کف کنند. سپس با یک کاسه کوچک، کف و آب سدر را روی سر می‌ریزیم و موها و کف سر را ماساژ می‌دهیم. حواستان باشد که دانه های سدر را نباید قاطی کف و آب سدر به موها بمالید. این دانه ها اگر لای مو گیر کنند به سختی شسته می‌شوند و این خود عاملی است برای ریزش مو.

 

برگ گیاه سدر:

ترکیبات برگ سدر: تانن، استرول‌های گیاهی مثل بتاسیتوسترول، بتاسیتوسترول گلوکزید و ساپونین ( موجب ایجاد کف در سدر)، ابلین لاکتون ( ماده آغازین برای تهیه هورمون‌های استروئیدی).

می‌توانید برگ های سدر را از عطاری خریداری کنید، آن را خشک و آسیاب کنید و بدن و موهایتان را با آن شستشو دهید.

 

کنار، نام دیگر سدر:

نام های دیگر کنار: سدر، سدره، منبل داوود، سنجد گرجی، نیم، ضال، ببر و شجره‌النبق.

به گزارش وب سایت راچه ( Racheh ) کنار درختی است که با نام علمی Zizyphus شناخته می‌شود.این درخت حدودا ۱۰ متر ارتفاع دارد، شاخه های به رنگ سفید یا خاکستری است، برگ های درخت به شکل قلب هستند و سه رگبرگ برجسته دارند و گوشوارک آن بصورت خار است. این گیاه میوه‌ای دارد به شکل تخم مرغ، زرد رنگ و قابل خوردن. این درخت در مناطق گرمسیر جنوب کشور ما وجود دارد. برگ های این درخت را می‌کنند، آسیاب می‌کنند و برای شستشوی مو و سر و بدن خود از آن استفاده می‌کنند. به برگ های ساییده شده درخت کنار، سدر یا کنار می‌گویند.

 

روش استفاده از برگ سدر:

مقداری از برگ سدر را تهیه و آن را آسیاب کنید. یک قاشق غذاخوری از پودر را در مقداری آب ولرم بریزید و هم بزنید و کنار بگذارید. موهایتان را شامپوی مخصوص خود بشویید. بعد از ۳۰ دقیقه مواد را روی موهایتان بریزید و به مدت ۱۰ دقیقه ماساژ دهید، سپس آبکشی نمایید.

نکته: اگر جنس موهایتان خشک و زبر است می‌توانید چند قطره روغن زیتون به ترکیب اضافه کنید.

نکته: اگر دچار موخوره یا شوره سر هستید می‌توانید چند قطره سرکه سفید به ترکیب اضافه کنید.

برگ سدر تقویت کننده مو

نکاتی در باب استفاده از سدر در کرم‌ها و شامپوها:

اگر به موهایتان حنا یا سدر زده‌اید توجه داشته باشید که باید حسابی موها را آبکشی کنید تا دانه های حنا و سدر لا به لای موهایتان باقی نماند. این دانه ها سبب ریزش مو  و خشک و شکننده شدن آن می‌شوند. بعد از استفاده از حنا و سدر، موهایتان را با شامپو نشویید. اگر هم مایل به استفاده از شامپو هستید از شامپوهای بسیار رقیق و سبک برای شستشو استفاده کنید.

می‌توانید بعد از استفاده از سدر و حنا، هنگامی که موهایتان هنوز مرطوب است، آن ها را با روغن های گیاهی ( روغن نارگیل یا بادام تلخ) ماساژ دهید تا نرم شوند.

 

نکته: دقت داشته باشید که حنا و سدر را از عطاری‌های معتبر تهیه کنید که ۱۰۰ درصد خالص باشند و مواد افزودنی نداشته باشند.

حنا بطور طبیعی رنگش نارنجی است و رنگ مشکی ندارد. استفاده از حنای مشکی برای تمام افراد توصیه نمی‌شود؛ چون ممکن است در بدن و سر ایجاد حساسیت و التهاب کند و آن ها را بسوزاند. استفاده از این حنا برای خانوم های باردار اکیدا ممنوع است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 × 1 =