خارش سر دلایل متفاوتی دارد. از بوجود آمدن اگزما تا عواملی چون استرس و قارچ هایی که روی آن رشد می کنند. مثلا طبق تحقیقات به عمل آمده بین سه تا پنج افراد دچار نوعی اگزمای پوستی به نام اگزمای سبوره هستند. گرچه این نوع اگزما شایع به حساب می آید ولی با این حال قابل درمان است.
اگر پوستتان خشک است و چربی متعادلی هم تولید نمی کند، خارش سر خیلی هم تعجب ندارد. چون پوست خشک خودش عامل التهابات پوستی من جمله خارش سر است. همان گونه که گفته شد استرس و اضطراب هم گونه ای دیگر از دلایل خارش سر محسوب می شود.
پس تا حد ممکن از اضطراب تان بکاهید. مورد بعدی قارچ های پوستی هستند که منجر به عواملی چون شوره سر هم می شوند.
راه های درمان خارش سر
خیلی ها اعتقاد دارند که سر را بسیار و به دفعات در طول روز می باید شست. ولی در این مطلب قصد داریم بگوییم که نه بیش از حد و نه کم. سر را به میزان تعدیل شست و شو بدهید. مدام به سرتان صابون و شامپو نزنید. دلیل این تعادل این است که شست و شوی بش از حد سر فقط سبب پاک کردن چربی روی پوست سر می شود و خشکی را به ارمغان می اورد. خود این خشکی هم مجددا باعث خارش سر می شود. ممکن است مبتلا به اگزمای سبوره باشید.
در این صورت هم توصیه می شود هنگام حمام کردن از شامپو های حاوی زینک، سلنیوم و سولفور استفاده نمایید تا درمان شود. اگر خارش سر شما به دلیل خشکی پوست تان است می توانید از شامپو هایی که محتوی روغن شتر مرغ هستند استفاده نمایید. استفاده از روغن های بادام و نارگیل و زیتون هم برای نجات از خشکی پوست و به تبع آن خارش مفید است.
روغن ها را به کف دستان تان بمالید و موهای خود را دسته دسته کنید و سپس روغن را به دسته های موی خود بمالید. بعد از چند ساعت می توانید آن را بشورید. یک روش دیگر هم این است که جریان خون را در ناحیه پوست سر خود بیشتر کنید.
به این نحو که برس نرمی انتخاب نمایید و کمی بیشتر از حد معمول برس به موهای تان بکشید. به این صورت جریان خون افزایش پیدا می کند و خارش سرتان کاهش می یابد. ولی یادتان باشد که اگر موهای تان خیس است این کار را انجام ندهید چرا که راحت تر از سطح سرتان کنده می شوند و باعث خارش بیشتری می شوند.
ساخت ماسک مو برای درمان خارش سر
در یک کاسه آب و سرکه را به نسبت مساوی مخلوط کنید و به سطح پوست سرتان برسانید. بعد از چند دقیقه با یک شامپو بشویید. همچنین می توانید مقداری جوش شیرین هم در آب محلول کنید و به پوست سرتان بمالید. بعد با آب ولرمی آن را بشویید.
روش بعدی استفاده از مایع ژله ای گیاه آلوئه ورا است که در وسط ساقه های آن وجود دارد. آن را به پوست سرتان بمالید و یک ربع بعد با آب شستشو بدهید.
در زمینه طب گیاهی هم می توان از دم کرده چای بابونه استفاده نمود. البته در قدیم از سدر و مورد و حنا هم استفاده می کردند تا خارش پوست سر را از بین ببرند.