پیری پوست صورت با این ماسک ها!: در این مقاله قصد داریم شما را با انواع ماسک های صورت و نحوه ی صحیح استفاده از آن ها بیشتر آشنا کنیم. ممکن است پیری پوست صورت شما به دلیل استفاده ی نادرست از این ماسک ها باشد، گاهی اوقات پیری پوست صورت به سن ما ارتباطی ندارد و ما ندانسته خودمان به پوست صورتمان آسیب می زنیم.برای زیباتر و جوان تر شدن، حاضریم دست به هرکاری بزنیم، اما به چه قیمتی؟!
به گزاش وب سایت راچه ( Racheh ) با خواندن این مقاله می توانید با آگاهی بیشتر، مراقب زیبایی و جوانی پوست صورت خود باشید. در ادامه شما را با عواملی که باعث صدمه و خشکی و سوزش پوست صورت می شوند آشنا می کنیم. حتی گاهی اوقات این موارد باعث مشکلات جدی پوست می شوند که در آن صورت باید به فکر درمان و راه چاره بود، پس چه بهتر که ندانسته کاری را انجام ندهیم تا موجب پشیمانی شود و بعد از آن به فکر راه چاره برای رفع مشکل پوستی باشیم.
جوش شیرین:
جوش شیرین با بافت اسکرابی که دارد ما را یاد محصولات لایه بردار موجود در بازار می اندازد. اما آیا واقعا می شود از جوش شیرین به عنوان یک لایه بردار برای پوست صورت استفاده کرد؟
متعادل برای سلامت پوست، یک امر ضرروری است. PH
PH پوست بین 4.5 تا 5 باید باشد تا لایه ی محافظتی طبیعی پوست از بین نرود و رطوبت پوست حفظ شود. PH جوش شیرین 9 می باشد و این مقدار نشان می دهد که جوش شیرین بسیار قلیایی است. استفاده از جوش شیرین به عنوان یک لایه بردار، رطوبت پوست را از بین می برد و لایه ی محافظتی پوست که سبب دفع باکتری های مضر می شود را هم تخریب می کند. علاوه بر آن، پوست توانایی ترمیم خود را از دست می دهد و دچار خشکی شدید پوست می شویم.
اسپری مو:
اسپری مو یکی از خطرناک ترین محصولات برای پوست صورت می باشد، شاید برایتان سوال ایجاد شود که اسپری مو برای فرم دهی به موهای سر است و ارتباطی با پوست صورت ندارد. بله در صورتی که برای مو استفاده شود و کمی از آن روی صورت بریزد، مشکلی پیش نمی آید. مشکل از آن جا شروع می شود که بعضی از افراد از اسپری مو به عنوان اسپری تثبیت کننده ی آرایش صورت استفاده می کنند، که بسیار خطرناک است. استفاده از اسپری مو به جای اسپری تثبیت کننده آرایش باعث خشک شدن پوست صورت می شود. منافذ پوست مسدود می شوند، اکسیژن رسانی به پوست قطع می شود و پوست بسیار حساس و تحریک پذیر می شود.
خمیر دندان:
خیلی زیاد شنیده می شود که برای رفع جوش های صورت از ماسک خمیر دندان استفاده کنید. یک درمان آنی اما با ضرر هایی ماندگار بر روی پوست!
خمیر دندان از موادی تشکیل شده که ظاهرا نشان می دهد برای پوست ضرری ندارد، باید گفت که این طور نیست و ممکن است استفاده از خمیر دندان جوش صورت را برطرف کند، اما پوست را خشک و بسیار آسیب پذیر می کند. خمیر دندان ممکن است باعث سوختگی پوست شود که در پی آن زخم های تیره روی صورت ایجاد کند که این زخم ها با درمان های خانگی رفع نمی شوند و حالا فقط به جای یک جوش کوچک روی صورتتان زخم تیره و پوستی حساس دارید. بهتر است در این موارد از داروهایی نظیر پراکسید بنزوئیل یا از درمان های گیاهی مثل روغن درخت چای استفاده کنید تا ضررهای احتمالی به پوست شما نرسد.
لیمو:
درمورد استفاده از لیمو و آب لیموی تازه نیز مطالب بسیار ذکر شده است، اما آیا در پی این بوده اید که بدانید PH لیمو با پوست صورت سازگاری دارد یا خیر؟
PH لیمو 2 است! یعنی بسیار اسیدی می باشد. حتما شنیده اید که مکیدن لیمو ترش به مینای دندان آسیب می زند، پس دیگر شکی باقی نمی ماند که برای پوست صورت نیز آسیب رسان می باشد. استفاده از لیموی خالص به طور مستقیم روی پوست، لایه ی محافظتی پوست را از بین می برد و پوست را بسیار تحریک پذیر می کند. در این حالت اگر در معرض نور خورشید قرار بگیرید، چون پوست بسیار حساس شده است دچار سوزش شدید شده و باعث سوختگی پوست صورت می شود چون لایه محافظتی از بین رفته، و در برابر خورشید تحریک پذیری پوست بیشتر می شود.
آب داغ:
دوش گرفتن با آب داغ تجربه ی لذت بخشی است، اما تکرار این موضوع برای پوست خوشایند نمی باشد. آب داغ، رطوبت لایه ی بیرونی پوست را از بین می برد، هم چنین لایه ی محافظتی پوست که رطوبت را حفظ می کند از بین رفته و روغن های طبیعی که در لایه ی اپیدرم موجود است را کاهش می دهد. در نتیجه تعادل پوست بهم می ریزد و خشکی را به همراه دارد.
از آب ولرم برای دوش گرفتن استفاده کنید تا آسیب های پوستی را تا حد ممکن کم کنید. در فصل زمستان که پوست حساس تر می شود باید مراقبت بیش تری به عمل آورید تا دچار خشکی و خارش نشوید. اگر فکر می کنید پوست چرب و پر جوش شما با از بین رفتن چربی آن بهتر می شود و خشک کردن پوست باعث می شود کمتر جوش داشته باشید، بهتر است فکرتان را تغییر دهید چون نه تنها چربی پوست کم نمی شود بلکه خشک کردن پوست باعث می شود تا تولید چربی بیشتر صورت پذیرد.
وازلین:
وازلین را می توان به عنوان یک سد حفاظتی در برابر هوا برای بریدگی، نیش حشرات و زخم های سطحی استفاده کرد، هم چنین در پوست هایی که بسیار خشک و حساس هستند گاهی بعنوان محافظت کننده از رطوبت هم استفاده می شود.
در حقیقت وازلین نه یک راه درمان است و نه یک مرطوب کننده مناسب!
شاید با استفاده از وازلین احساس نرمی در پوست خود بکنید، اما در واقع با حفظ رطوبت و ایجاد لایه ی ضخیمی از این نرم کننده ما بیش تر به پوست آسیب می زنیم، آلودگی و گرد و غبارهای کثیف بیشتر جذب پوست می شوند و به مرور با تکرار این واقعه پوست خشک تر می شود، چون جلوی اکسیژن رسانی گرفته شده، هوا و رطوبت کافی به پوست نمی رسد.
پراکسید هیدروژن:
یکی از ضدعفونی کننده های ملایم و مناسب در بریدگی های سطحی و سوختگی ها پراکسید هیدروژن می باشد که برای جلوگیری از عفونت زخم ها استفاده می شود.
پراکسید هیدروژن یک اکسید کننده است که سایندگی یکی از ماهیت های وجودی آن است و حتی می تواند باعث سوختگی پوست بشود و اگر فشار اکسیداتیو بالا باشد باعث ایجاد تاول روی پوست می شود، هم چنین بهتر است بدانید که پراکسید هیدروژن به شدت حساسیت زا می باشد و استفاده ی نا به جا از آن سبب التهاب، تورم و سوختگی در پوست می شود.این ماده تنها برای ضدعفونی کردن مناسب است و نمی تواند راه مناسبی برای رفع جوش های صورت و پوست شما باشد.
لوسیون بدن:
لوسیون های بدن مناسب با ضخامت پوست بدن تهیه شده اند و شاید حساس بودن پوست صورت در تهیه آن لحاظ نشده باشد. اکثر لوسیون های موجود برای بدن نسبت به کرم ها و لوسیون های مناسب صورت بسیار معطر تر هستند و مناسب با سایر قسمت های بدن که پوستی ضخیم تر از صورت دارند طراحی شده اند.
لزوما نمی توان گفت هر مرطوب کننده ی بدن برای صورت مناسب نیست، اما مرطوب کننده ها و لوسیون هایی مناسب صورت هستند که، بسیار ملایم، با عطر کم تر و با کیفیت بیش تری نسبت به لوسیون های بدن تهیه شده باشند. بهتر است برای صورت از مرطوب کننده هایی استفاده شود که، مواد مغذی بیش تری دارند وسازگاری بهتری با پوست این ناحیه دارند.
شکر:
تا به حال فقط فکر می کردیم زیاده روی در خوردن قند و شکر برای پوست مضر می باشد، اما باید گفت نه تنها خوردن شکر، بلکه استفاده از شکر بعنوان لایه بردار خانگی هم مضر است. مخلوطی از شکر و روغن زیتون می تواند کمک کند تا پوست های مرده روی پاهایتان از بین برود و پوست پای شما صاف و زیباتر شود. اما آیا واقعا می شود همان مخلوط را روی پوست صورت هم امتحان کرد؟
پوست صورت بسیار نازک و شکننده است و نسبت به سایر قسمت های بدن بسیار حساس و آسیب پذیرتر می باشد. بافت دانه های شکر برای لایه های پوست صورت بسیار زبر است و نه تنها باعث صافی پوست نمی شوند بلکه تیزی بیش از حد دانه ها باعث ایجاد خراشیدگی و بریدگی های کوچک در سطح پوست می شوند که پیری زود رس را به همراه دارد.
بعضی از اسکراب های موجود در بازار که برای پوست صورت موجودند، مناسب نیستند و بیش از حد زبر می باشند. برای تهیه اسکراب هم باید دقت لازم را نمود تا به پوست صورت آسیب وارد نکند و مناسب با پوست حساس صورت تهیه شده باشد.
الکل مالشی:
یکی دیگر از مواد ضدعفونی کننده و ضد باکتری الکل مالشی می باشد، این ماده هم مانند پراکسید هیدروژن برای زخم ها، بریدگی ها، تمیز کردن خانه و… کاربرد دارد.
استفاده از الکل مالشی روی پوست حس خنکی و سوزن سوزن شدن را به همراه دارد اما این حس خوب برای پوست عواقب بدی را ایجاد می کند و آسیب های جدی می رساند. الکل یکی از خشک کننده ترین مواد است، بنابراین نباید بر روی پوست استفاده بشود.
اگر قصد خرید یک تونر یا سفت کننده ی صورت را دارید، حتما مطمئن شوید که الکل ایزو پروپیل را نداشته باشد، این ماده با از بین بردن DNA باکتری ها و سلول های پوست باعث خشکی شدید می شود و در پی آن سلول های مرده ی پوست تولید می گردد. الکل ایزوپروپیل خراش بر سطح پوست ایجاد می کند، منافذ پوست را بیش تر کرده و سبب تولید بیش از حد چربی می شود که این مسئله پیری پوست را به همراه دارد و باعث می شود پوستتان آسیب جدی ببیند.