تقریبا 50 میلیون نفر در امریکا از ریزش موی ارثی یا به عبارتی آلوپسی آندروژنتیک رنج می برند. مشخصه ی اصلی این نوع ریزش مو ام شکل شدن موهای جلوی سر می باشد. هم چنین شروع شدن ریزش سر از قسمت وسط سر تا زمانی که وسط و جلوی سر بهم برسند و کچلی به طور کامل اتفاق بیافتد.اگر می واهید این اتفاق برای شما پیش نیاید در ادامه ی این مقاله ما را همراهی کنید.
به گزارش وب سایت راچه ( Racheh ) ابتدا لازم است بدانید که ریزش موی ارثی چگونه به وجود می اید و چگونه باعث کچلی می شود.ریزش موی مردانه به خاطر هورمونی به نام آندروژن به وجود می اید.علت ژنتیکی که باعث حساسیت ریشه ی مو به دی هیدروتستوسترون می شود علت اصلی و مهم آلوپسی می باشد.
وقتی DHT در فولیکول های ریشه ی مو بیشتر می شود باعث می شود که دوره و چرخه ی رشد مو و تاخیر در رشد موهای جدید شود. در پایان نیز موی جدیدی رشد نخواهد کرد.اما فولیکول های موهای شما هنوز از بین نرفته و بلکه زنده است و می توانید با روش های مختلفی که تعدادی از ان ها در زیر مطرح شده است رویش دوباره ی موهای خود را باز گردانید.
درمان های رایج ریزش مو
1) مصرف ماینوکسیدیل : این دارو دارای تاییدئه از FDA برای درمان ریزش موی ارثی مردانه می باشد. عملکرد این دارو این است که ریشه ی موی شما را تحریک می کند تا موهای شما مجددا به فاز رشد برگردند.
این دارو دارای مزیت هایی هم چون کم کردن میزان ریزش مو است و سبب می شود که موها مجددا رشد کنند اما وقتی شما این دارو را کنار بگذارید ریزش موی شما مجددا سر خواهد گرفت.
عوارضی که این دارو دارد عبارتند از : جوش و سوزش و ملتهب شدن و ورم کردن و خارش و بثورات جلدی. عوارض جدی تری که در اثر استفاده ی بیش از حد از این دارو به وجود می آیدشامل تاری دید و درد قفسه سینه و سرگیجه و غش و ضربان قلب غیر عادی می باشد.
2) مصرف فیناستراید بعد از مشاوره با پزشک :
این قرص برای درمان ریزش مو استفاده می شود تاثیر این قرص بیشتر از ماینو کسیدیل است. این دارو هم در واقع یک حالت موقتی بعد از استفاده از آن ریزش موی شما کم می شود اما اگر دارو را قطع کنید بعد از یک سال مجددا ریزش موی شما دوباره شروع خواهد شد.
از عوارض استفاده و مصرف این قرص عبارتند از : دچار لرزش شدن و عرق سرد و گیجی و سر گیجه و کهیر و ورم در ناحیه ی پا و صورت و گردن و مشکلاتی در رابطه با نعوظ و افزایش وزن می باشد.
3) کاشت مو :
بهترین راه حل و بهترین گزینه کاشت مو می باشد اما هزینه زیادی را در بر خواهد داشت ولی در عین حال نتیجه ای که از این گزینه می گیرید همیشگی و دائمی خواهد بود.
روش های تقویت کردن مو برای درمان ریزش مو و جلوگیری از ریزش مو :
♦ خوردن ماده های غذایی ضد ریزش مو :
اگر یک رژیم غذایی نامناسب و نادرست داشته باشید این مورد می تواند ریزش مو را تشدید و بیشتر کند. اگر یک رژیم غذایی درست و سالمی داشته باشید که تمام ماده های مغذی مانند پروتئین و کربو هیدرات و ویتامین ها و ماده های مغذی و معدنی را به همراه خود داشته باشد در سلامت موی شما تاثیر بسیار زیادی خواهد داشت و مفید خواهد بود.
از میوه ها وسبزی هایی که به رنگ های قرمز و زرد و نارنجی می باشد استفاده کنید چرا که این میوه ها و سبزی ها دارای ویتامینA و بتاکاروتن هستند که طبق پژوهش های صورت گرفته باعث رشد مو و سلامتی ریشه ی مو می شوند.
- الف) مصرف کردن امگا سه
- ب) خوردن ماست و دیگر مواد که شامل ویتامین B5 هستند
- پ) تخم مرغ و مرغ و محصول های لبنیاتی شامل ویتامین B7 هستند که باعث رشد مو می شود
- ت) از قرص های زینک هم حتما استفاده کنید.
♦ آب به مقدار فراوانی بنوشید :
سلول های پوست و موی بدن وقتی رشد خوبی خواهد داشت که بدن به اندازه و میزان کافی دارای آب باشد.
♦ استرس و اضطراب را از زندگی خود حذف کنید.
استرس خود به تنهایی می تواند باعث ریزش موی شما شود هرچند که ریزش موی موروثی ربطی به استرس ندارد.
♦ آب پیاز را حتما امتحان کنید.
در ریزش موی ارثی قطعا آب پیاز نقش خیلی مهمی دارد و باعث رشد موی مجدد می شود.یک سری تحقیق و پژوهشی که صورت گرفته است نشان می دهد گذاشتنن اب پیاز خام بر روی پوست سر روزی دو بار باعث رشدد دوباره ی موی شما می شود . این کار روی 20 نفر انجام شد و به مدت 6 هفته نیز طول کشید.اگر می خواهید این کار را انجام دهید روزی دوبار و هردفعه به مدت سی دقیقه این کار را انجام دهید.
♦ پوست سر خود را ماساژ دهید
با این کار باعث می شوید که جریان خون در زیر پوست شما تحریک شده و به جریان دراید و خون رسانی به موهای شما بیشتر شده و نتیجه این می شود که رشد موهای شما بیشتر می شود. البته تاثیر عملی این روش در ریزش موی ارثی هنوز اثبات نشده است.
♦ استفاده و مصرف تخم شنبلیله
آنچه که سبب رشد موی شما و تحریک آن می شود و ریشه ی موی شما را تقویت می کند محتویات این گیاه می باشد.
طریقه ی درست کردن این ماسک :
یک لیوان آب تهیه کنید و با یک لیوان تخم شنبلیله با هم مخلوط کنید و یک روز اجازه هدهید تا مواد خیس بخورند.بعد با دستگاه میکسر این دو را با هم میکس کنید و سپس ماسک را روی سر خود بمالید به مدت 40 دقیقه اجازه دهید تا روی پوست سر شما استراحت کند. البته شایان ذکر هست که این مورد هم تاثیرش بر رشد موهای ریخته شده ی ارثی هنوز اثبات نشده است و ممکن است اصلا جواب گوی نیاز شما نباشد.
♦ دیگر درمان های خانگی جهت درمان ریزش موی ارثی
تمامی مورد هایی که در مقاله مان مطرح کردیم جنبه ی علمی ندارند یعنی از لحاظ علمی به اثبات نرسیده اند ولی در طول زمان وقتی مردم از این روش ها استفاده کردند تاثیرهای مثبت آن را بر روی رشد موی سر خود ملاحظه کردند و نتیجه گرفتند.
- ژل آلوئه ورا :این ژل باعث تنظیم شدن ph پوست سر می شود و هم این که باعث رشد موی شما می شود.این ژل را روی پوست سر خود ماساژ دهید و بعد ان به مدت یک ساعت منتظر بمانید. برای نتیجه ی بهتر این کار را سه الی چهار بار در هفته تکرار کنید.
- استفاده از ریشه شیرین بیان : این ترکیب نیز در جای خود باعث درمان پوست و موی سر می شود و هم چنین از حساسیت پوست سر هم جلوگیری می کند. یک قاشق چای خوری ریشه شیرین بیان را با یک چهارم قاشق چای خوری زعفران و یک لیوان شیر با هم مخلوط کنید و به مدت یک شب روی سر خود بگذارید و صبح موهای خود را بشوئید.
- از دسته ماده های گیاهی و طبیعی دیگر که می توانند در این راستا موثر باشند می توان چغندر و دانه ی کتان و شیر نارگیل را نام برد.