نظر متخصصین در مورد دلایل خارش سر و درمان آن

نظر متخصصین در مورد دلایل خارش سر و درمان آن

نظر متخصصین در مورد دلایل خارش سر و درمان آن : در این مطلب با دو نفر از پزشک های متخصص در مورد دلایل خارش سر گفت و گو شده است و آن ها چند توصیه برای درمان خارش سر پیشنهاد کرده اند در ادامه با ما باشید.

دکتر طاهری که عضوی هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی سمنان نیز هستند در مورد دلایل خارش سر مواردی را به شرح زیر را تشریح کردند:

 

1- خشک بودن پوست

از دلایل اصلی خارش سر، شوره سر است که از علت های آن خشکی پوست می باشد و در معایناتی که صورت می گیرد نوع پوست ریزی، رنگ پوست و قرمزی و هرگونه تغیری که در پوست ظاهر شده باید بررسی شود.

علت خارش سر

2- نوع شامپوی سر:

برای اینکه دلایل شوره سر را بررسی کنیم باید شوینده های موی سر هم مورد بررسی قرار داد و شوینده ها باید متناسب با نوع پوست انتخاب و استفاده شوند و اگر کسی از شامپوی نامناسب استفاده کند بعد از حمام کردن پوست سرشان دچار خارش خواهد شد. بعضی افراد برای شستن موهای خود از صابون استفاده خواهند کرد در صورتی که صابون شوینده مناسب موهای سر نبوده و سبب می شود موها کدر شوند.

3- بیماری های مربوط به پوست:

باید به بیماری های که به پوست در ارتباط بوده توجه کرد این بیماری ها در پوست سر هم امکان دارد به وجود بیایند. بعنوان نمونه بیماری درماتیت سبورئیک که بعضی اوقات همه قسمت های بدن را درگیر می کند و علایم آن شوره، پوسته ریزی، و قرمز است و بیماری دیگر می توان به پسوریازیس اشاره کرد که این نوع بیماری سبب می شود که پوست سر قرمز شود، اما پوسته ریزی در این بیماری به رنگ نقره ای و صدفی خواهد بود و امکان دارد در بعضی از بیماران خارش سر هم داشته باشند و بیماری درماتیت سبورئیک که نوعی التهاب پوست محسوب شده و اکثر در پوست سر و صورت مشاهده شده است این نوع بیماری اغلب همراه با شوره سر خواهد بود.

4- داشتن حساسیت :

یکی دیگر از دلایل خارش سر داشتن حساسیت در پوست سر می باشد. بعضی از افراد نسبت به مواد آرایشی که برای موها استفاده می شود مانند فرکننده ها، مش کننده ها و رنگ مو…. حساسیت نشان خواهند داد که باعث می شود در آن ها درماتیت ایجاد شود و ممکن است بعضی افراد که تعداد آن ها هم کم نیست نسبت به فلزات حساسیت نشان دهند و هنگام استفاده از فلزاتی مانند گردنبد در اطراف آن و گردن خارش احساس کنند.

5- عفونت های قارچی واقع در پوست سر:

از دلایل دیگر می توان به عفونت های قارچی که در پوست بوده اشاره کرد. این عفونت بعضی مواقع به صورت پراکنده و گاهی اوقات به صورت موضعی در قسمتی از پوست سر مشاهده می شود و در آن پوست سر پوسته ریزی های چربی داشته و امکان دارد شخص دچار ریزش مو هم شود این نوع عفونت ها می توان از انسان به انسان و یا از حیوان به انسان انتقال یابد.

6-داشتن شپش در موی سر:

موی سر را از نظر داشتن شپش هم باید بررسی کرد و در معاینه ها باید مشاهده کرد که آیا تخم شپش یا رشک در پشت گوش ها وجود دارد به این دلیل که شپش ابتدا از ناحیه پشت گوش و سر آغاز می شوند.

 

یکی دیگر از متخصصین که ایشان هم دلایلی برای خارش سر بیان کردند دکتر فصیحی بوده که محقق طب سنتی هستند که دلایل خارش سر را :

1- خشکی در پوست

از رایجترین دلایل خارش سر به جز بیمار های پوستی،خشکی در پوست می تواند باشد که همراه با شوره و یا پوسته پوسته شدن، نازک شدن موها و بعضی مواقع موخوره خواهد بود.

 

نحوه درمان خشکی در پوست با طب سنتی :

به گزارش وب سایت راچه ( Racheh ) باید مراقبت پوست سر خود باشید به طور مثال در فصل پاییز که هوا سرد و خشک خواهد بود پیشنهاد می شود سر را با کلاه یا روسری بپوشانید و اجازه ندهید که باد و سرمای پاییزی که سبب خشکی درختان شده، پوست سر موهای شما را هم خشک کند و کسانی که دارای پوست های خشکی هستند در فصل پاییز این خشکی پوست زیاد تر خواهد شد.

بعضی مواقع این خشکی پوست زیاد خواهد بود و با روش های معمولی نمی توان آن را بر طرف کرد، ولی روغن های گیاهی هستند که می توان آن را بر روی پوست سر اسفتاده کرد و باعث نرمی و مرطوبی در پوست سر خواهد شد. از این نوع روغن ها می توان به روغن بنفشه و روغن بادام اشاره کرد که می توانند موخوره و ریزش مو را هم از بین ببرند.

ولی بعضی از افراد از اینکه سرشان زیاد چرب شود احساس خوبی نخواهند داشت این افراد برای جلوگیری از آن می توان روغن بنفشه و بادام را به شامپوی مصرفی خود اضافه کرده و از اقدام های که می تواند سبب خشکی سر مثل رنگ مو، دکلره و… اجتناب کنند به ویژه دکلره که باعث می شود که موها نازک شود و سبب خشکی پوست می شود. استفاده از گیاه بابونه هم برای موها و پوست سودمند خواهد بود. البته گیاهان دیگری هم وجود دارد که برای از بین بردن خشکی مو می توان استفاده کرد که از نکات استفاده از آن پیدا کردن علت خشکی مو هست.

کسانی که خشکی پوست سر در آن ها وجود دارد باید از اعمالی که باعث آسیب وارد کردن به پوست مانند شانه کردن خشن، شست و شوی زیاد و با آب داغ خود داری کنند.

 

درمان خارش سر 

بیماری های که عامل خارش سر هستند توسط خود اشخاص قابل تشخیص نبوده و برای تشخیص و درمان آن باید به پزشک مراجعه شود بعضی از بیماری ها مانند پسوریازیس به طور کامل درمانی ندارند ولی می توان آن را کنترل و علائم ایجاده شده را کم کرد.

بعضی افراد در مورد شوره سر فکر می کنند که شوره باید در تمام قسمت های سر باشد، در صورتی که شوره سر می تواند قسمتی کوچک از سر را درگیر خود کند. کسانی که شوره سر در آن ها تایید شده است باید از شامپوی ضد شوره استفاده کنند و افرادی که مشکلی در شوره ندارند و معمولی است نباید شامپوهای ضد شوره سر خود مصرف کنند.

 

هنگامی که پوسته ریزی در سر وجود نداشته باشد می توان با کمک شامپوها، خارش و شوره سر را کنترل کرد و قرمزی که به علت خارش زیاد ایجاد شده هم از بین خواهد رفت ولی هنگامی که به علت بیماری پوسته ریزی در سر وجود داشته باشد توسط دکتر برای آنها داروهای ضد شوره و پوسته ریزی تجویز خواهد شد و تا هنگامی که علایم آن بهبود می یابد باید مصرف این دارو ها را ادامه بدهند و هنگامی ک بهبود یافت پزشک مربوطه دوز داروهای تجویزی را کاهش می دهد مثلا تعداد دفعاتی که از یک شامپو استفاده می شد را کمتر خواهند کرد و در آن پزشک سعی می کند با مقداری کمی دارو جلوگیری از بازگشت علایم بیماری کند و در افرادی که بیماری به طور کامل بهبود می یابند الزامی نیست که درمان ادامه داشته و می تواند روال عادی شست و شوی مو ها را داشته باشند.و به این نکته هم توجه داشته باشید که شامپو باید متناسب با نوع پوست سر انتخاب شود.

برای درمان شپش هم می توان با تجویز داروهای برای آن و شستن کامل لباس و ملحفه و… آن را درمان کرد اگرچه شپش بیشتر در کودکان شایع است ولی افراد بزرگ سالی که با کودکان در تماس هستند نیز امکان دارد شپش در آن ها مشاهده گردد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

17 − 16 =