درمان قطعی ریزش مو با روش خوراکی

درمان قطعی ریزش مو با روش خوراکی

درمان قطعی ریزش مو با روش خوراکی: یکی از مشکلاتی که اکثر مردم جهان با آن مواجه هستند ریزش مو است. از دلایلی که باعث ریزش مو می شوند می توان عوامل محیطی، ژنتیکی، هورمونی، برخی بیماری ها مثل مشکلات تیروئیدی، آنمی(کم خونی) و نوع تغذیه را نام برد. انسان ها برای داشتن موهایی سالم باید به تغذیه خود اهمیت دهند.

پس از جنگ جهانی دوم ژاپنی ها تحقیقاتی انجام دادند که اهمیت تغذیه در ریزش مو مهم شمرده شد زیرا در این دوره ژاپنی ها با پیروی از رژیم غذایی غربی ها دچار مشکلاتی مانند ریزش مو و اضافه وزن شدند.

زنان اغلب دچار ریزش مویی میشوند که به دلیل تغذیه نادرست به وجود می آید. به دلیل آنکه بیشتر زنان از رژیم های غیر اصولی پیروی می کنند اغلب دچار ریزش مو می شوند. افرادی که رژیم گیاه خواری دارند و محصولات حیوانی مصرف نمی کنند به دلیل نداشتن اگاهی کافی در مورد نحوه درست گیاه خواری دچار مشکلاتی از قبیل کمبود پروتئین، روی، آهن، اسید های آمینه ی ضروری، ویتامین های گروه B و… می شوند.

در اینجا به معرفی بعضی از منابع عنصرهای مهم در سلامت پرداخته ایم:

 درمان قطعی ریزش مو با روش خوراکی

ریزش مو و پروتئین

بافت های بدن مثل مو، ناخن، پوست و… از پروتئین ساخته شده اند و برای سالم ماندن به پروتئین نیازمند هستند. مواد غذایی مانند انواع گوشت( مرغ، ماهی و گوشت قرمز)، تخم مرغ، لبنیات و حبوبات منبع غنی پروتئین هستند. در مواد غذایی نشاسته دار مثل نان، برنج، ماکارونی و سبزیجات مقدار کمی پروتئین وجود دارد. همه ی پروتئین ها از اسید آمینه تشکیل می شوند بنابراین تمام عوامل بالا  دارای اسید های آمینه هستند.

 

کلسیم و منیزیم در ریزش مو

کلسیم و منیزیم بیشتر در شیر و لبنیات وجود دارد این گروه دارای پروتئین نیز هستند. چنانچه افراد نتوانند محصولات لبنی تولید شده از شیر و همچنین شیر مصرف کنند یعنی بدن این افراد قند موجود در شیر یعنی لاکتوز را تحمل نکند در اینصورت ناچار به مصرف مکمل کلسیم می شوند و باید به طور روزانه از این مکمل استفاده کنند.  همینطور غذاهای غنی از پروتئین را در اولویت رژیم غذایی خود قرار دهند.

 

تأثیر ویتامین های گروه B در ریزش مو

اگر به دنبال راه های خوراکی برای درمان ریزش موی خود هستید به شما توصیه میشود مواد غذایی دارای ویتامین های گروه B را بیشتر استفاده کنید. در این گروه یعنی گروه ویتامین های B، ویتامین B6 و بیوتین بسیاز حائز اهمیت هستند. اگر بیوتن در بدن شما کاهش یابد مهم ترین مشکلی که با آن مواجه خواهید شد ریزش مو است به همین دلیل است که از بیوتین در بسیاری از محصولات مراقبت مو استفاده می شود. در اینجا برخی از مواد غذایی سرشار از ویتامین B6 و بیوتین را برای شما معرفی می کنیم:

منابع غذایی سرشار از B6: جگر، موز، دانه آفتابگردان، ماهی، مرغ، جوانه گندم، الوی خشک، گوشت، غلات سبوس دار، مخمر و زرده تخم مرغ

منابع غذایی سرشار از بیوتین: جگر و گوشت مرغ، جوانه گندم، سبوس گندم، تخم مرغ و بادام زمینی.

مواد خوراکی برای جلوگیری از ریزش مو

آنتی اکسیدان ها و تأثیر آنها برای ریزش مو

ویتامین E، ویتامین C، بتاکاروتن( پیش ساز ویتامین A که در سیب زمینی شیرین، هویج، اسفناج پخته، کدو حلوایی، طالبی، زرد آلو، کلم بروکلی، گریپ فروت قرمز وجود دارد) روی و سلنیوم همگی آنتی اکسیدان هستند. از دلایلی که باعث به خطر افتادن سلامتی انسان می شوند رژیم غذایی نادرست، سیگار کشیدن و قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا هستند که باعث فعال شدن رادیکال های آزاد می شوند. انتی اکسیدان ها با خنثی کرده رادیکال های آزاد در درمان ریزش مو مؤثر هستند. این مولکول ها همچنین باعث استحکام موها و تولید موهای جدید می شوند. ما با تغذیه مناسب و درست می توانیم به رشد واستحکام فولیکول های مو کمک بزرگی کنیم.

کارشناسان و محققان تغذیه با انجام تحقیقات و آزمایشات مختلف به این نکته دست یافته اند که ویتامین ها بخصوص ویتامین های گروهB  و بیوتین، اسید فولیک، پانتوتنیک اسید و بعضی از املاح مثل روی، آهن، گوگرد، سیلیس و مس تأثیرات خوبی روی مو دارند. این آزمایشات نشان می دهد که ویتامین بیوتین باعث تقویت و سلامت پوست و همینطور فولیکول های مو می شود. نظریه دیگری نیز وجود دارد که بر این باور است که با کاهش مصرف نمک در رژیم غذایی افراد می توان ریزش مو را تا حدودی متوقف کرد البته صحت این نظریه هنوز تأیید نشده است. اما این نکته که مصرف بیش از حد نمک برای بدن بسیار مضر است قابل انکار نیست.

 

دانشمندان ژاپنی با تکیه به تحقیقاتی که انجام داده اند بر این باورند که استفاده از مواد چرب به میزان زیاد در رژیم غذایی مردان باعث سریع تر شدن روند طاسی می شود و این به دلیل تولید آنزیم گاما-آلفا-رداکتاز در قسمتی از پوست سر این افراد است. با تولید آنزیم گاما-آلفا-رداکتاز در پوست سر، هورمون تستوسترون در بدن تبدیل به دی هیدروتستوسترون (DHT) می شود این واکنش باعث ریزش مو می شود. غده های چربی که در اطراف فولیکول های مو وجود دارند نیز این آنزیم مضر را تولید می کنند بدیعی است که با مصرف زیاد مواد غذایی چرب این غده ها میزان بیشتری از آنزیم گاما-آلفا-رداکتاز را تولید می کنند.

برای جلوگیری از تولید این گونه آنزیم ها بهتر است که غذاهایی سالم و کم چرب مصرف کنیم. با این کار موهای جدید تولید نمی شوند اما می توان جلوی ریزش مو را گرفت و برای سلامت بدن هم راهکاری مناسبی است. با مصرف مقداری مخمر همراه با آب پرتقال هنگام صبح،  به سلامت پوست و موی خود کمک کرده ایم زیرا مخمر ها منابع مهم ویتامین های گروه B و املاح کمیاب( املاحی که بدن به مقدار کم به آنها نیاز دارد) و اسید های آمینه هستند. همچنین مصرف روغن ماهی و گردو که سرشار از اسید های چرب امگا-3 و تخمه آفتابگردان که در ساختار خود اسیدهای چرب امگا-6 دارد دور از فایده نیست.

 

تعدادی از افراد برای تأمین مواد مغذی لازم برای بدن خود از قرص و دارو استفاده می کنند و کمتر سراغ مواد غذایی غنی می روند. با مصرف این چنین قرص هایی فقط 10 تا 20 درصد مواد مغذی جذب بدن می شوند زیرا در مواد غذایی مفید ترکیباتی وجود دارد که هنوز شناخته شده نیست و در ساختمان این قبیل قرص و داروها از این مواد ناشناخته استفاده نشده است این موضوع توسط محققان تأیید شده است. به همین دلیل است که هیچ گونه قرص و دارویی جایگزین مناسبی برای مواد غذایی نیستند تنها در مواقع ضروری می توان از این مکمل ها استفاده کرد.

تحقیقات نشان داده که بیشتر کسانی که اسید های چرب امگا-3 و امگا-6 را در رژیم غذایی خود استفاده نمی کنند یا کمتر استفاده می کنند دچار مشکلاتی در پوست و موی خود مثل خارش، خشکی و شکنندگی مو، شوره پوست سر و در نهایت ریزش مو می شوند به همین علت می توان گفت که این مواد برای سلامت پوست و مو مفیده فایده هستند.

 

منابع سرشار از اسید های چرب امگا-3 و امگا-6

الفا-لینولینک اسید و ایکوزا پنتانوئیک اسید، اسید های چرب امگا-3 هستند که در مواد غذایی مثل ماهی های آب سرد مانند ماهی سالمون و ساردین، روغن سویا و کانولا، جوانه گندم، روغن گردو، روغن تخم کتان یا پنبه و روغن ماهی وجود دارد.

اسید لینولئیک و امگا-لینولئیک اسید اسید های چرب امگا-6 هستند که در روغن های غیر اشباع گیاهی مثل روغن ذرت، روغن کانولا، روغن سویا، روغن بادام زمینی، روغن آفتابگردان فراوان یافت می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

17 + 17 =