۲۷ خاصیت اعجاب انگیز کاکائو برای حفظ سلامتی بدن

۲۷ خاصیت اعجاب انگیز کاکائو برای حفظ سلامتی بدن

کاکائو علاوه بر اینکه یک ماده غذایی بسیار خوشمزه و خوشبو است, نقش مهمی در درمان انواع بیماری های انسان دارد. این گیاه بخصوص برای حفظ شادابی پوست و سلامتی مو مفید است. در اینجا قصد داریم ضمن معرفی کاکائو, به ذکر خواص متعدد آن بپردازیم.

 

معرفی کاکائو:

کاکائو در ابتدا به شکل دانه است که از آن دانه, شکلات بدست می‌آید. درخت کاکائو بیشتر در نقاط گرمسیر آمریکای جنوبی و مرکزی, خصوصا در برزیل و غنا وجود دارد.

دانه های کاکائو نه از تصفیه پودر کاکائو بلکه از درختی به نام تئوبرما بدست می‌آید.

به گزارش وب سایت راچه ( Racheh ) امروزه با پیشرفت صنعت و تولید دستگاه های جدید, مواد غذایی مختلفی از جمله پودر کاکائو, مس کاکائو و شکلات از دانه های کاکائو بدست می‌آید.

کاکائو و فواید آن برای بدن

مواد اصلی و مهم تشکیل دهنده کاکائو:

پروتئین, ریبوفلاوین, تیامین, کلسیم, پتاسیم, فسفر, آهن, مس, منیزیم, ویتامین A

 

بررسی ۲۷ خاصیت اعجاب انگیز کاکائو:

۱. افزایش خوشحالی و شادابی:

کاکائو دارای ماده ای است به نام آناندامید. نام دیگر این ماده مولکول سعادت است. این ماده موجب خوشحالی و شادابی روحیه می‌شود.

 

۲. تقویت نیروی جنسی:

کاکائو حاوی میزان قابل توجهی فنتیل آمین است. این ماده سبب ترشح آندورفین می‌شود و ترشح مواد شیمیایی عصبی که نشاط بخش است را تحریک می‌کند. این مواد حین ابراز علاقه به فردی و حین رابطه جنسی ترشح می‌شوند. این ماده موجب تقویت نیروی جنسی می‌شود. یکی از دلایلی که در شب ولنتاین, عشاق به معشوقشان جعبه ای پر از شکلات هدیه می‌دهند همین است.

 

۳. تعادل خلق و خو:

سروتونین ماده ای در مغز است که موجی خوشحالی و سرخوشی می‌شود. خوردن کاکایئو میزان این ماده را افزایش می‌دهد. خانوم ها پیش از دوران قاعدگی خلق و خویشان بهم می‌ریزد و اصطلاحا دچار سندرم پیشاقاعدگی می‌شوند. در این شرایط میزان سروتونین در بدن کاهش پیدا می‌کند. با خوردن کاکائو میزان ترشح این ماده به تعادل می‌رسد؛ همچنین کاکائو میزان ترشح هورمون هایی را که سبب آرامش خاطر و کاهش استرس می‌شود را افزایش می‌دهد.

 

۴. تولید انرژی:

کاکائو حاوی میزان قابل توجهی منیزیم است. این ماده هم موجب از بین رفتن خستگی می‌شود, هم احتمال وقوع پوکی استخوان را کاهش می‌دهد, هم جلوی ابتلا به دیابت نوع ۲ را می‌گیرد و هم سبب کاهش فشار خون بالا می‌شود.

توجه داشته باشید که: ۲ قاشق چای خوری پودر کاکائو خام شامل ۵۲ میلی گرم یا ۱۴ درصد منیزیم است؛

۱۰۰ گرم دانه کاکائو خام شامل ۲۷۲ میلی گرم یا ۶۵ درصد منیزم است؛

مردان مجاز هستند روزانه ۴۲۰ میلی گرم کاکائو مصرف کنند. میزان مصرف روزانه برای  زنان ۳۲۰ میلی گرم است.

 

۵. کاهش فشار خون:

در طی آزمایشاتی که بر روی ۴۷۰ مرد مسن ساکن زوتفن انجام شد؛ این نتیجه بدست آمد که مصرف روزانه مقداری کاکائو موجب کاهش فشار خون و تعادل آن می‌شود.

 

۶. افزایش سوخت و ساز بدن:

کاکائو حاوی مقادیر زیادی آنتی اکسیدان است. این ماده همچنین میزان کورتیزول را در بدن کاهش می‌دهد و از این طریق هم استرس و اضطراب را از بین می‌برد و هم موجب افزایش سوخت و ساز در بدن می‌شود. این ماده سبب بهبود فعالیت میکروبی معده نیز می‌شود.

 

۷. حفاظت از پوست:

اگر روزانه و به مدت دو هفته ۲۰ گرم کاکائو خالص مصرف کنید, می‌توانید زمان بیشتری در معرض تابش نور خورشید قرار بگیرید بدون اینکه آسیبی به پوستتان برسد.

 

۸. حافظت از دندان:

اگر میخواهید جلوی پوسیدگی دندان هایتان را بگیرید, روزانه از عصاره پوست کاکائو استفاده کنید. تاثیر این ماده بر دندان حتی از دهانشویه های صنعتی و شیمیایی هم بیشتر است. این ماده بسیار شفاف است, شبیه به کافئین است و از مینای دندان حفاظت می‌کند.

 

۹. درمان سرفه:

یکی از داروهایی که مردم به درمان سرفه بدان پناه می‌برند, کدئین است؛ با این امید که سرفه شان را بهبود ببخشد. اما طی تحقیقاتی که توسط بنیاد ریه بریتانیا انجام شده است, به این نتیجه رسیدند که تاثیر کدئین در درمان سرفه تقریبا عین دارونماهاست؛ با این تفاوت که دارونماها عوارض جانبی ندارند. کاکائو یکی از موادی است که به دلیل داشتن تئوبرومین خیلی بهتر از کدئین به درمان سرفه کمک می‌کند.

 

۱۰. بهبود سیستم گوارش:

کاکائو بدلیل داشتن میزان زیادی فیبر, سبب بهبود عملکرد آنزیم های گوارشی می شود.

 

۱۱. چربی سالم:

هر بدنی به طور طبیعی نیازمند میزان متوسط چربی است. وظیفه این چربی ها کمک به عملکرد ایمنی بدن و عملکرد متابولیک واکنش های شیمیایی است. چربی های موجود در کاکائو مثل چربی های موجود در روغن زیتون است. این چربی ها اشباع شده هستند و برای بدن ضرری ندارند.

 

۱۲. جلوگیری از استرس اکسیداتیو:

کاکائو شامل آنتی اکسیدان هایی به نام پلی فنول است که این مواد جلوی آسیب رسانی رادیکال های آزاد به سلول ها را می‌گیرد.

آنتی اکسیدان های موجود در کاکائو استرس اکسیداتیو را از بین می‌برند. تاثیر کاکائو در این مورد حتی از چای سبز . سیاه هم بیشتر است.

 

۱۳. مانع یبوست:

کاکائو و بخصوص پوسته آن میزان زیادی فیبر دارد و این فیبر رژیمی سلامت روده بزرگ را حفظ می‌کند. کاکائو مدفوع را شل می کند و حرکات روده ها را سرعت می‌بخشد.

 

۱۴. درمان مشکلات ذهنی:

بیشتر شدن گونه های اکسید کننده واکنش پذیر در آغاز مشکلات ذهنی نقش مهمی دارد. کاکائو بدلیل داشتن خواص آنتی اکسیدانی پلی فنول ها, مقدار تولید گونه های اکسید کننده واکنش پذیر را کاهش می‌دهد و جلوی ابتلای نسان به بیماری های مغزی مثل آلزایمر و زوال عقل را می‌گیرد.

در طی آزمایشاتی که بر روی گروهی از موش های آزمایشگاهی انجام شد, معلوم شد که خوردن کاکائو از مسمومیت و مرگ سلول های مغزی جلوگیری می‌کند و این امر بخاطر وجود کاتچین ها و اپی کاتچین ها در کاکائو است.

 

۱۵. کاهش کلسترول:

مصرف مرتب پودر کاکائو کلسترل بد را از بین می برد و کلسترل خوب را بیشتر می‌کند. این ماده از وقوع امراض قلبی جلوگیری می‌کند.

 

۱۶. افزایش مس در بدن:

بیمارانی که در طول مدت زیاد بوسیله لوله تغذیه می‌شوند با کمبود میزان مس در بدن مواجهه می‌شوند. کاکائو می‌تواند این کمبود مس را جبران کند.

 

۱۷. درمان تاثیرات منفی ناشی از کمبود منیزیم:

یکی از عوارض کمبود منیزیم در بدن این است که فرد کم کم عضلات بدن خود را از دست می‌دهد. کاکائو با داشتن میزان قابل توجهی منیزیم می‌تواند این کمبود را جبران کند.

 

۱۸. بهبود دیابت:

پلی فنول های موجود در کاکائو دیابت را درمان می‌کند. این مواد باعث تجزیه بهتر گلوکز در بدن می‌شود, فشار خون بالا را پایین می‌آورد و وضعیت مقاومت به انسولین را بهبود می‌بخشد.

این ماده طبیعی موجب بهبود عملکرد لایه درون رگی می‌شود و با اختلال رگ های خونی نشای از دیابت مقابله می‌کند.

 

۱۹. کاهش آرتریت:

کاکائو بیماری های مربوط به انعقاد خون و آرتریت را تا حدودی درمان می‌کند.

 

۲۰. سرشار از آنتی اکسیدان:

آنتی اکسیدان های موجود در کاکائو سبب مهار رادیکال های آزاد می‌شوند. این آنتی اکسیدان ها وظیفه حفاظت از بدن در قبال بالا رفتن سن زودرس را بر عهده دارند.

 

۲۱. محافظت از پوست:

این ماده غذایی حاوی میزان قابل توجهی ویتامین سی و منیزیم است که این دو ماده از اصلی موارد برای حفظ سلامت و شادابی پوست هستند. کاکائو خاصیت جذب کنندگی دارد. از این رو از پوست در برابر نور مستقیم خورشید و اشعه ماورای بنفش محافظت می‌کند. تاثیر کاکائو در محافظت پوست گاهی از ضد آفتاب های شیمیایی هم بیشتر است.

 

۲۲. اسید های چرب مفید:

این ماده غذایی شامل میزان زیادی اسیدهای چرب امگا ۶ است و برای درمان زخم و جراحت بکار می‌رود و سلول ها را نیز درمان می‌کند.

 

۲۳. جوانسازی پوست:

آنزیم های مخصوص موجود در کاکائو برای جوانسازی پوست و ترمیم و بهبود سلول ها ضروری است.

 

۲۴. تقویت جریان خون:

مواد موجود در کاکائو موجب بهبود گردش خون در برن خصوصا در نواحی سر می‌شود. از این طریق سیستم غذارسانی به فولیکول های مو را تقویت می‌کند و موجب رشد بیشتر موها و براق شدن آنها می‌شود. این ماده غذایی شوره سر را نیز از بین می‌برد.

 

۲۵. حفظ سلامت مو:

مصرف این ماده سبب پر پشت شدن موها و درخشندگی آنها می‌شود.

 

۲۶. ضد ورم و التهاب:

اگر دچار بیماری های مربوط به عفونت سر هستید, مصرف کاکائو را در برنامه غذایی روزانه تان قرار دهید.

 

۲۷. کنترل وزن:

اگر دچار چاقی هستید و افزایش وزن دارید, به جای استفاده از شکلات, کاکائو مصرف کنید. این ماده غذایی وزن سالم و مناسب را در بدن حفظ می‌کند. فیبری در کاکائو وجود دارد عملکرد سیستم گوارش را بهبود می‌بخشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 + پنج =