علت شوره سر و خارش پوست و راه درمان آن

علت شوره سر و خارش پوست و راه درمان آن

شاید شما هم جز 50 درصد انسان هایی روی کره ی زمین باشید که با پوست پوست شدن پوست سر خود مواجه شده باشید. این اتفاق معمول و رایج را به صورت عامیانه شوره می نامند. برای حل این مشکل شامپوهایی موسوم به شامپوهای ضد شوره وجود دارد که شستشوی منظم موها با این شامپوها می تواند این مشکل را برطرف کند.

 

دلیل ایجاد شوره چیست ؟

اگر شما با شوره مواجه هستید باید بدانید که این ریزش پوست سر شما کاملا عادی است و همه ی کسانی که می شناسید این ریزش را دارند اما شما یک فرق با آن ها دارید و آن هم این است که پوست سر شما به دلیل التهابی که دارد باعث می شود تا این پوسته ها به یکدیگر بچسبند و در اندازه های بزرگتری از سر شما جدا شده و روی شانه ها و به خصوص لباس های تیره ی شما خودنمایی کنند و این امر باعث می شود شما گاهی اوقات به آن ها حساس شوید.

خارش پوست سر

خارش پوست سر

شوره باعث خارش پوست سر شما می شود که خاراندن مداوم آن باعث ایجاد زخم و خراش در پوست سر شما می شود. علاوه بر شوره عوامل دیگری نیز می توانند برای خارش پوست سر وجود داشته باشد که مشکلات مختلف پوستی را شامل می شود و یا برخی مواقع این خارش بدون دلیل برای افراد میانسال اتفاق می افتد.

 

درماتیت سبوره‌ای

اگر شوره های شما علاوه بر مشخص تر یودن و ملتهب بودن پوست سر با خارش زیاد نیز همراه باشد ممکن است شما به درماتیت سبوره ای مبتلا باشید که به قرمز شدن، خارش و فلس دار شدن پوست سر شما می انجامد. درماتیت سبوره ای تنها روی پوست سر شما ایجاد نمی شود و علاوه بر آن روی صورت، ابروها، ریش و سینه های شما نیز می تواند تاثیرگذار باشد.

 

درماتیت سبوره‌ای جه علائمی دارد ؟

علائم درماتیت سبوره‌ای تدریجا ایجاد ‌شده و موارد زیر را شامل می شود :

• معمول ترین نشانه درماتیت سبوره ای پوسته پوسته شدن خشک یا چرب پوست سر است.
• در امتداد خط رویش مو، پشت مو، روی ابروها، روی بینی، در چین بین بینی و لب‌ها، داخل گوش‌ها، بین سینه‌ها، زیربغل و روی کشاله ران پوسته‌های زرد- قرمز رنگ ایجاد می شود.

دلیل ایجاد درماتیت سبوره‌ای

به گزارش وب سایت راچه ( Racheh ) اگر در قسمت هایی از بدون شما تراکم غدد چربی زیاد باشد آن قسمت می تواند باعث ایجاد درماتیت سبوره ای شود. محصولاتی که چربی وسط غدد چربی را می شکنند یا مخمرهای روی پوست سر می تواند دلیل التهاب و ایجاد درماتیت سبوره ای باشند.

کلاه گهواره

نوزادان هم می توانند دچار درماتیت سبوره ای شوند. در نوزادان ضایعه ای ضخیم و زرد رنگ روی سر نوزاد ایجاد می شود و آن را کلاه گهوراه ای می نامند.

علائم دیگر کلاه گهواره :

• شکاف پوست و پشت گوش‌ها
• جوش‌های قرمز پوستی
• دانه‌های پوستی
• اگر سن کودک کمی بیشتر باشد پلاک های ضخیم تولید شده می تواند تا دو سانتی متر هم باشند.

عوامل تاثیرگذار بر درماتیت سبوره‌ای :

عوامل زیر بر به وجود آمدن و میزان شدت درماتیت سبوره ای تاثیرگذار است :

  • بیماری های عصبی ( به ویژه بیماری پارکینسون، سکته یا فلج ) یا HIV و یا برخی دیگر از بیماری ها می تواند درماتیت دوره ای حاد را به وجود بیاورند.
  • استرس جسمی یا احساسی
  • عوامل ژنتیکی
  • درماتیت سبوره‌ای فصلی تحت تاثیر فصل قرار میگیرد و زمستان‌ها شدت بیشتری می‌گیرد.

پسوریازیس خارش پوست سر را به همراه می آورد

برخی از افراد ( در حدود سه درصد ) به بیماری پسوریازیس مبتلا می شوند. این بیماری می تواند در قسمت هایی مانند پوست سر، آرنج و زانوها به صورت قسمت های کوچک قرمز رنگ ایجاد می شود و خارش پوست سر را می تواند به همراه داشته باشد.

این بیماریی اغلب ژنتیکی است و به دلیل امکان ایجاد این بیماری در پوست سر ممکن است با درماتیت سبوره ای اشتباه گرفته شود. در برخی موارد استرس هم می تواند باعث ایجاد پسوریازیس شود.

درمان خارش سر

درمان شوره و خارش پوست سر

صابون های درمانی می تواند در بسیاری از موارد راه حل درمانی بسیار مناسبی باشند. این شامپوهای ضد شوره یکی یا چندتا از این ترکیب ها را در خود دارند :

  • پیریتیون روی یا اومادین روی
  • سولفید سلنیوم
  • پیروکتون اولامین

ماده آخری که نسل دوم عوامل ضدشوره است جدیدترین ترکیب ایجاد شده است و نسبت به ترکیب اول خاصیت سمی بودن کمتری دارد و می تواند مورد استفاده خانواده ها قرار گیرد.

 

برای از بین بردن قارچ از چه موادی می تواند استفاده کرد ؟

یکی از موادی که برای از بین بردن قارچ ها مورد استفاده قرار میگیرد ( به خصوص در مواردی که شدت بیماری بیشتر می باشد ) قیر است. شامپوهای حاوی قیر از گذشته ها مورد استفاده قرار میگیرد. بوی قیر می تواند کمی عذاب آور باشد اما جدیدا با تغییراتی در این شامپوها بوی زننده تا حد زیادی از بین رفته است.

 

بازه ی زمانی مورد استفاده از شامپوهای درمانی

با توجه به میزان شوره و نوع درمانی که استفاده می کنید زمان استفاده از شامپوهای درمانی متفاوت است. با توجه قدرت تاثیرگذاری شامپوها شما باید به میزان استفاده از آن ها توجه داشته باشید. استفاده از این شامپوها در دستور العمل آن ها قید شده است. اگر آن ها ملایم هستند می توانید هر روزه از آن ها استفاده کنید و اگر بسیار قوی می باشند شاید استفاده آن ها بیش از یکبار در هفته خطرناک محسوب شود. تجربه ی خودتان می تواند به شما در فهمیدن بازه ی زمانی درست کمک کند.

علاوه بر قدرت شامپو میزان پیشروی بیماری نیز در مقدار استفاده از شامپو نیز مهم است. اگر بیماری شما خیلی پیشرفت کرده و در پوست سرتان فلس ایجاد شده از این شامپوها هر روز و به صورت منظم استفاده کنید زیرا استفاده نامنظم باعث می شود بیماری شما حادتر شود.

خشک شدن موهای شما در شستشوی هر روزه می تواند باعث از بین رفتن رطوبت موهای شما شود . پس از نرم کننده ها استفاده کنید تا رطوبت موردنیاز موهای خود را تامین کنید. علاوه بر این اگر نرم کننده ای که انتخاب می کنید با شامپوی شما همخوانی داشته باشد می تواند باعث شود تا اثرگذاری شامپو تا 10 درصد افزایش پیدا کند و در غیر اینصورت می تواند تا جایی پیش رود که باعث از بین رفتن اثر شامپوی شما شود.

برای از بین رفتن شوره ها موهای شما نیاز به 5 تا 10 بار آبکشی دارند.

در هنگامی که با این مشکل مواجه شدید می توانید از افراد زیر کمک بگیرید :

• پزشک عمومی
• دکتر داروشناس
• متخصص پوست

این موارد را به خاطر بسپارید :

شوره موها بسیار معمول است و تقریبا نیمی از افراد کره زمین با آن مواجه می شوند پس نباید خیلی با دیدن آن به اضطراب بیفتید. اگر با خارش پوست سر مواجه هستید باید کمی بیشتر به پوست سر خود توجه کنید زیرا ممکن است به دلیل ایجاد شوره، درماتیت سبوره‌ای و پسوریازیس به وجود آمده باشد.
شامپوهای درمانی راه حل معمول برای از بین بردن شوره و خارش پوست سر می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شش + هجده =