مزوتراپی چیست؟ کاهش ریزش و رویش مو

مزوتراپی چیست؟ کاهش ریزش و رویش مو

مزوتراپی چیست؟ کاهش ریزش و رویش مو: این روش به عنوان یکی از شیوه های اجرایی جهت کاهش ریزش مو و رشد مجدد موها است، اما سوالی که پیش می آید این است که آیا مزوتراپی می تواند ریزش مو ها را درمان کند و در چه مواردی و در طی چه مدت می توان مزوتراپی را انجاد داد. در ادامه به این موضوع می پردازیم و جوانب مختلف آن را مورد بررسی قرار خواهیم داد.

 

مزوتراپی مو چیست؟

در مزوتراپی مو مواد مغذی به شکل مایع از قبیل ویتامین ها، عصاره برخی از گیاهان، پروتئین و اسیدهای آمینه در پوست سر تزریق و به طور مستقیم توسط ریشه های مو جذب می گردد.

برای انجام کار می توان محلول های متفاوتی را استفاده نمود و لابراتورهای مختلف در جهان هر کدام بنا به تحقیقات خود از محلول های متفاوتی برای انجام مزوتراپی استفاده می کنند.

مزوتراپی برای ریزش مو

موثرترین ترکیبات موجود در محلول های مورد استفاده در مزوتراپی عبارتند از:

ویتامین ها: بویژه بیوتین، ویتامین B5(اسید پانتوتنیک) و ویتامین ث: این سه ویتامین باعث تقویت و افزایش جریان خون در ریشه موها می گردند.

عصاره گیاهان: چهار گیاه جینسنگ(Ginseng)، جینکوبیلوبا(Ginkgo Biloba)، نخل اره ای(Saw Palmetto) و رزماری(Rosemary) رایج ترین گیاهانی می باشند که در محلول های مصرفی در مزوتراپی به شکل روغن و یا عصاره مورد استفاده قرار می گیرند، مکانیزم اصلی هر 4 گیاه افزایش خون رسانی به ریشه موهاست.

گیاه نخل اره دارای این خاصیت است که می تواند باعث کاهش اثرات مخرب هورمون دی هیدروتستسترون(DHT)  بر روی ریشه ی موها شود و به همین دلیل استفاده از محلول هایی که دارای عصاره این گیاه می باشد می تواند برای درمان ریزش مردان مفید باشد. لازم به ذکر است که یکی از دلایل ریزش مو در مردان به دلیل افزایش تبدیل هورمون تستسترون به هورمون دی هیدروتستسترون(DHT) است که معمولا با افزایش سن افزایش می یابد.

پروتئین و اسیدهای آمینه: برخی از محلول هایی که برای انجام مزوتراپی استفاده می شود محتوی پروتئین های گیاهی هستند، گیاهانی از جمله سویا و نخود. ساختار مو از پروتئینی به نام کراتین است و تزریق این محلول هایی که حاوی پروتئین هستند می تواند باعث تقویت مو و افزایش ضخامت موها شود.

برخی از محلول ها نیز حاوی اسیدهای آمینه از قبیل سیستئین(Cysteine)، تائورین(Taurine) و متیونین(Methionine) می باشند، این اسید های آمینه دارای گوگرد هستند و این ماده برای رشد و سلامت مو بسیار ضروری است. در صورت کمبود این سه اسید آمینه باعث ریزش مو و همچنین نازکی مو می شود و افرادی که دچار ریزش مو هستند معمولا این اسیدهای آمینه در بدنشان کم است.

 

کدام محلول مزوتراپی برای شما مناسب است؟

علل ریزش مو و میزان حجم از موهای ریخته شده در هر فرد متفاوت است که پزشک با بررسی این موارد می تواند تعیین کند که کدام محلول برای شما مناسب تر است. و جهت بررسی علت ریزش مو معمولا آزمایش هایی از جمله آزمایش های خون و تست های آنالیز مو صورت می گیرد.

 

دوره یا مدت انجام مزوتراپی:

تعداد جلسه ها و همچنین فاصله بین هر جلسه برای افراد مختلف متفاوت است که این مورد نیز توسط پزشک تعیین می شود. اما به طور معمول 12 جلسه مزوتراپی لازم است که هر کدام یک بار در هفته صورت می گیرد و شما می توانید این فرایند را هر سال و یا هر چند سال یکبار انجام دهید.

 

مزوتراپی مناسب چه اشخاصی است و یا به عبارتی چه کسانی می توانند مزوتراپی مو انجام دهند؟

این سوال ممکن است برای شما ایجاد شود که مزوتراپی برای چه افرادی مناسب تر است، مزوتراپی برای هر فردی که دچار ریزش مو، نازکی تارهای مو و یا قصد تقویت موهای خود را داشته باشد می تواند مناسب باشد. اما ذکر این نکته لازم است که جهت رسیدن به بهترین نتیجه بهتر این است که این کار را زیر نظر یک پزشک متخصص و با انجام آزمایش های مختلف از جمله آزمایش های خون، تست های تخصصی مو و کشف علت ریزش مو صورت گیرد و سپس در کنار مزوتراپی درمان های مناسب را نیز پیش بگیرید.

علاوه بر این مزوتراپی می تواند برای افرادی که حساسیت و آلرژی نسبت به استفاده از محلول های ضد ریزش دارند (  از قبیل ماینوکسیدیل ) و یا اینکه حوصله و زمان کافی جهت استفاده از محلول های درمانی را ندارند مناسب باشد.

مزوتراپی برای درمان ریزش مو

آیا می توان در کنار مزوتراپی از محلول های ضد ریزش مو استفاده نمود؟

این مورد بستگی به نوع محلول های مورد استفاده و ترکیبات به کار رفته در آنها دارد، بسیاری از محلول های گیاهی را شما می توانید در کنار مزوتراپی مورد استفاده قرار دهید، اما لازم است پیش از استفاده از این محلول ها با پزشک متخصص مشورت داشته باشید.

 

توصیه های لازم برای قبل و بعد از جلسات مزوتراپی:

  1. پیش از مراجعه نزد پزشک لازم است که موهای خود را با شامپوی مناسب شستشو دهید و همچنین از مواد حالت دهنده، محلول های ضد ریزش ( چه گیاهی و چه شیمیایی ) استفاده نکنید.
  2. لازم است پس از تزریق محلول تا مدت زمان 24 ساعت از شستشوی سر خودداری نمایید.
  3. در دوره ی انجام مزوتراپی نباید موها را رنگ نمود و همچنین نباید از مواد شیمیایی از جمله حالت دهنده های مو استفاده کنید.
  4. در صورتی که از محلول های ضد ریزش استفاده می کنید لازم است که یک روز قبل و یک روز بعد از مزوتراپی از این محلول ها استفاده نکنید

 

نکته پایانی:

نکته ای که لازم است در اینجا بیان شود این است که روش های درمانی مزوتراپی، پی آر پی و کلیه درمان های موضعی و حتی محلول های ضد ریزش مو از قبیل ماینوکسیدیل هیچ یک به عنوان درمان کننده علت ریزش مو نیستند و هر چیزی را که شما به صورت موضعی مورد استفاده قرار می دهید به عنوان مکملی برای درمان ریزش مو هستند و نه به عنوان درمان اصلی.

 

ریزش مو دلایل مختلفی دارد و از جمله می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  1. کمبود مواد معدنی و ویتامین ها به خصوص روی، سلنیوم، ید و ویتامین های B12, B6, Folic Acid, E, B5, Biotin
  2. کم کاری غده تیروئید
  3. کم کاری غدد آدرنال(فوق کلیوی)
  4. ازدیاد هورمون دی هیدروتستسترون (DHT) (بیشتر در مردان شایع است)
  5. سایر اختلالات هورمونی از قبیل میزان بالای هورمون تستسترون (بویژه در بانوان) و موارد دیگر. جهت کسب اطلاع بیشتر این مطلب را مطالعه نمایید ( علت ریزش مو در زنان و نحوه تشخیص و درمان )

 

به گفته وب سایت راچه (Racheh ) توجه داشته باشید که در کنار درمان های موضعی از جمله مزوتراپی لازم است که علت ریزش مو زیر نظر پزشک متخصص مشخص شود و درمان مناسب با آن تجویز شود.

در کنار درمان های موضعی مانند مزوتراپی نیاز است علل ریزش مو در بیمار مشخص و درمان طبی مناسب توسط پزشک متخصص تجویز گردد تا نتیجه مناسب و کاملی حاصل شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دوازده − هشت =