غذاهای مناسب برای رشد و تقویت مو : اتخاذ رژیم غذایی حاوی سیلیس، کلسیم و آهن می تواند مانع ریزش مو و یا کاهش میزان ریزش مو شود. آن دسته از سبزیجاتی که برگی شکل هستند به ویژه سبزیجات دریایی منبعی غنی از املاح می باشند.
جو خام نیز حاوی سیلیس است، شربت آلبالو و برگ میوها نیاز از منابع آهن محسوب می شوند.
ریزش مو و یا نازکی تارهای مو در خانوم ها می تواند علل مختلفی از جمله مشکلات گوارشی مانند کمبود اسید معد، یا کمبود موادی مثل روی و پروتئین و … داشته باشد.
استفاده از عدد قرص ACIDOPHILUS ( قرص های اسیدی ) بین وعده های غذایی و پس از آن، در مدت زمان 2 ماه می تواند برای بهبود این مورد مفید واقع گردد و ریزش مو را کم کند ( 4 الی 6 قرص در روز البته زیر نظر پزشک )
توجه داشته باشید که مصرف هر نوع دارو و قرص باید زیر نظر پزشک بوده و از استفاده خودسرانه خودداری گردد.
ریزش مو در آقایان با مصرف غذاهای کم چرب کاهش پیدا می کند. دانشمندان بر این باورند که در دوران بلوغ و همزمان با بالا رفتن میزان هورمون تستوسترون ( هورمون مردانه ) در آقایان، احتمال ابتلا به طاسی بالا می رود.
مصرف غذاهای پرچرب و مصرف مقادیر زیاد گوشت می تواند موجب افزایش هورمون تستوسترون شود که این هورمون بر فولیکول های مو اثر گذار است.
مثلا در قدیم الایام به دلیل مصرف غذاهای سالم و کم چرب در میان مردم ژاپن شیوع طاسی کم بوده است. اما اکنون به علت مصرف غذاهای آماده و پرچرب، طاسی در آقایان نیز افزایش پیدا کرده است.
ویتامین c می تواند موجب افزایش جذب آهن در بدن شود، لذا توصیه می شود که میوه و سبزیجات غنی از ویتامین c به میزان کافی مصرف گردد.
اگرچه ممکن است مصرف غذاهای کم چرب موجب توقف ریزش مو نگردد اما می تواند آن را کاهش دهد.
یکی دیگر از دلایل اصلی ریزش مو فقر آهن یا همان کم خونی است. غذاهایی مانند گوشت، جگر، غلات سبوس دار، تخم مرغ، خرما، کشمش و سبزیجات برگی شکل مانند اسفناج از منابع غنی آهن هستند که باید زیاد مصرف شوند. شایان ذکر است که مصرف زیاد جگر در دوران بارداری منع شده است زیرا جگر از منابع غنی ویتامین A محسوب می شود که اگر در این دوران بیش از حد مصرف گردد ممکن است مادر دچار هایپرویتامینوز A ( مسمومیت با ویتامین A ) گردد. این مسمومیت موجب بروز اختلالات صورت، استخوان و مغز در جنین شود. توجه داشته باشید که زیاده روی در مصرف ویتامین A نیز می تواند موجب ریزش مو گردد.
برای سرعت بخشیدن به رشد مو، اتخاذ رژیم غذایی غنی از پروتئین توصیه می گردد. زیرا بیشتر ساختمان مو از پروتئین تشکیل شده است.
به عنوان مثال استفاده از جگر گوساله، جوانه گندم و مخمر می تواند مفید واقع شود، مواد غذایی مذکور علاوه بر پروتئین مقادیر بالایی از ویتامین های گروه B را در می گیرند که برای رشد مو ضروری هستند.
همچنین مشاهده شده است که مصرف پروتئین سویا مو را تقویت می کند و باعث افزایش رشد مو نیز می گردد. از دیگر منابع غنی پروتئین می توان به شیر، تخم مرغ، ماست، گوشت ماهی، پنیر کم چرب، حبوبات اشاره کرد.
از دیگر مواد معدنی پر اهمیت در حفظ سلامت مو سیلیس را می توان ذکر کرد که می تواند باعث کاهش ریزش مو گردد. به طور مثال سیلیس افزوده شده به شامپو می تواند باعث جلوگیری از طاسی سر شده، رشد مو را تسریع بخشد و موها را محکم و درخشان کند. حتی گفته می شود که سیلیس توانسته باعث توقف ریزش مو گردد.
استفاده از شامپوهایی که حاوی سیلیس هستند می تواند رشد موها را به همراه داشته باشد. از منابع غذایی حاوی سیلیس میتوان به این موارد اشاره کرد: فلفل سبز و قرمز، خیار، جوانه حبوباتی مثل لوبیا.
ویتامین E نیز از ویتامین های مورد نیاز برای رشد مو می باشند، بنابراین لازم است که منابع غذایی حاوی ویتامین E در رژیم غذایی روزانه ما جضور داشته باشند، از جمله آجیل، دانه های خوراکی، روغن های گیاهی مانند زیتون.
از دیگر دلایل ریزش مو می توان به کم کاری تیروئید اشاره کرد، اگر علت ریزش مو کم کاری تیروئید باشد می بایست مواد غذایی غنی از ید، ویتامین A بیشتر مصرف گردد، مانند هویچ، استفناچ، روغن های دانه هایی مانند روغن تخم کتان، گردو و تخمه کدو و نمک یددار .