علت و درمان ریزش مو سکه ای یا بیماری آلوپسی آره آتا چیست؟

علت و درمان ریزش مو سکه ای یا بیماری آلوپسی آره آتا چیست؟

علت و درمان ریزش مو سکه ای یا بیماری آلوپسی آره آتا چیست؟ بیماری آلوپسی آره آتا یکی از بیماری های مربوط به ریزش مو است که تحت عنوان ریزش موی منطقه ای یا سکه ای شناخته می شود، این بیماری پس از ریزش موی  آندروژنیک و تلوژن افلوویوم  به عنوان شایع ترین نوع ریزش مو به حساب می آید.

بر اساس تحقیقات و مطالعات صورت گرفته اینکه یک شخص در طول زندگی خود به ریزش موی سکه ای مبتلا شود 2% است یا به عبارت دیگر در بین هر صد نفر 2 نفر به ریزش موی  آلوپسی آره آتا یا ریزش موی منطقه ای یا سکه ای دچار می شود.

لازم به ذکر است که این بیماری از شخصی به شخص دیگر سرایت نمی کند و دانشمندان دریافته اند که بیماری ریزش موی منطقه ای یا سکه ای به عنوان یک بیماری خود ایمنی همانند آرتریت روماتوئید است که در این بیماری سیستم ایمنی بدن به جای استخوان ها و مفاصل به ریشه های مو حمله می کند و تا کنون علت و دلیل علمی این مسئله کشف نشده است.

ریزش مو سکه ای و درمان آن

بر اساس تحقیقات انجام شده بر روی بیماران مختلف این مسئله ثبت شده است که لنفوسیت ها که به عنوان بخشی تشکیل دهند گلبول های سفید می باشند و مقابله با علت های بیماری زا از جمله ویروس ها و باکتری ها را بر عهده دارند، به ریشه مو حمله می کنند و تصور می کنند که ریشه مو به عنوان یک تحدید برای بدن محسوب می شود.

برخی از بررسی ها و تحقیقات نشان داده است که وجود التهاب هایی که بر اثر عفونت و یا استرس اکسیداتیو (رادیکال های آزاد) ایجاد می شوند باعث ایجاد این بیماری می گردند.

سیستم ایمنی بدن ممکن به اشتباه به قسمت هایی از بدن حمله کند، که بر اساس محل آن بیماری ها مختلفی را ایجاد خواهد کرد، به عنوان در صورتی التهاب در قسمتی از بدن رخ دهد بدن آن را به عنوان یک خطر خواهد شناخت و به آن عضو ملتهب حمله می کند، چنانچه حمله به سیستم اعصاب صورت گیرد باعث ایجاد بیماری ام اس شده، در صورتی حمله به مفاصل و استخوان ها صورت گیرد باعث ایجاد بیماری  آرتریت روماتوئید شده و اگر حمله سیستم عصبی به ریشه های مو صورت گیرد باعث ایجاد بیماری آلوپسی آره آتا می گردد.

التهاب ایجاد شده در بیماری آلوپسی آره آتا در ریشه ی مو و در عمق پوست ایجاد می گردد و معمولا به راحتی قابل مشاهده نیست، در این بیماری افراد مواردی از جمله خارش و قرمزی پوست را تجربه نمی کنند مگر در موارد خاص.

بر اساس نظریه متخصصین، رادیکال های آزاد نقش بسیار مهمی را در ایجاد این بیماری دارند، هنگام میزان تولید رادیکال های آزاد یا اتم های آزاد اکسیژن در بدن بیش از حد معمول شود، باعث ایجاد التهاب در قسمت های مختلف بدن از جمله ریشه ی موها می گردد. بر همین اساس است که جهت کنترل این بیماری در محل ریزش مو کورتون تزریق می شود چرا که کورتون می تواند جلو پیش روی التهاب را بگیرد.

تمام مردم و در هر سن و سالی امکان ابتلا به بیماری ریزش سکه ای مو را دارند، فرم ریزش مو در این بیماری به شکل دایره، بیضی و یا طاسی کامل در یک یا چند منطقه از پوست سر است و در برخی موارد این امکان وجود دارد که تمام سر گرفتار شود.

شدت و وسعت بیماری ریزش سکه ای در سنین مختلف متفاوت است به طوری که شدت آن در کودکان زیر سن بلوغ بیشتر از افراد بالغ است. این بیماری به شکل ها و درجات مختلفی می تواند ظاهر شود، در صورتی که این بیماری تمام سر و فولیکول های مو را درگیر کند آنگاه به آن آلوپسی

شدت و وسعت این بیماری معمولا در کودکان زیر سن بلوغ بیشتر از بالغین است، اگر این بیماری تمام سر و فولیکول های مو را گرفتار کند به آن آلوپسی توتالیس (Alopecia Totalis) گفته می شود و اگر تمام موهای بدن از جمله مژه، ریش، ابرو، ناحیه تناسلی درگیر این بیماری شود به آن آلوپسی یونیورسالیس (Alopecia Universalis) گفته می شود. در برخی مردان فقط قسمت ناحیه ریش به این بیماری دچار می شوند.

ریزش مو سکه ای – نمای میکروسکوپی از مو

عوامل ژنتیکی در ایجاد این بیماری نیز دخیل هستند به طوری که چنانچه فردی در خانواده خود سابقه ابتلا به این بیماری را داشته باشد آنگاه امکان ایجاد این بیماری در سایر افراد خانواده به دلیل شباهت ژنتیکی وجود خواهد داشت.

بر اساس نظریه برخی از متخصصین عوامل متعددی می تواند باعث بروز این بیماری شود مواردی از جمله: ژن، استرس، ویروس، آلودگی های شیمیایی، تغذیه و عدم تعادل هورمون ها در بدن.

ریزش موی سکه ای می تواند به طوری ناگهانی و در طی چند روز در هر منطقه ای از بدن ایجاد شود، سایر بیماری خود ایمنی زمانی که به عضوی از بدن همه می کنند، صدمات غیر قابل ترمیمی را ایجاد می نمایند، اما بیماری ریزش موی سکه ای به این صورت نیست و ریشه های مو به طور کامل از بین نمی روند و در صورتی که درمان به موقع آغاز گردد، شاهد رشد مجدد موها خواهیم بود.

 

درمان پزشکی آلوپسی آره آتا

یکی از درمان مناسب برای ریزش موی سکه ای استفاده از کرم های موضعی کورتیکواستروئیدی می باشد، بیماری ریزش موی سکه ای می تواند شدت های مختلفی داشته باشد و در صورتی که شدت آن زیاد باشد، این کرم اثر زیادی نخواهد داشت و لازم است تزریق های موضعی در محل ریزش صورت گیرد و این درمان برای بسیاری از افراد موثر بوده است. زمانی که شیوه ی درمان را به درستی در پیش بگیرید شاهد متوقف شدن ریزش مو خواهید بود و پس از گذشت چند هفته از توقف ریزش مو، پزشک معمولا محلول موضعی جهت رویش مجدد موها تجویز می کند.

افرادی که سابقه ریزش سکه ای را دارند ممکن است پس از سال ها به خاطر عوامل متعددی مجددا به این بیماری گرفتار شود، عواملی که می تواند باعث ابتلای مجدد به ریزش موی سکه ای شود عبارتند از  استرس زیاد، تغذیه ناصحیح و قرار گرفتن در معرض آلودگی های شیمیایی

 

نکات مهم برای کمک به درمان و پیشگیری از برگشت بیماری

جهت پیشگیری، درمان و همچنین کمک به بهبود این بیماری لازم است که نکاتی را مورد توجه قرار دهیم، فرد بیمار لازم است که به میزان کافی از مواد مغذی و ویتامین های ضروری که ویژگی آنتی اکسیدان دارند استفاده نمایند.

ویتامین هایی که باعث کاهش التهاب در بدن می شوند عبارتند از ویتامین های E, C، اسیدهای چرب امگا 3، سلنیوم، این ویتامین ها باعث کاهش التهاب شده و اثرات تخریب کنند رادیکال های آزاد را تا حد ممکن خنثی می کنند. بسیاری از افرادی که درگیری بیماری آلوپسی آره آتا یا ریزش سکه ای هستند از کمبود این ویتامین ها رنج می برند.

جهت کاهش و کنترل استرس لازم است از ویتامین های گروه ب(ب کمپلکس) بویژه ویتامین های B1,B6, B12 استفاده کنید، از بین ویتامین های گروه ب، ویتامین B5 و بیوتین سبب رشد مجدد مو خواهد شد.

بر طبق تحقیقات صورت گرفته، مشخص شده است که افرادی که به بیماری های التهابی مبتلا می باشند بیش از سایر افراد از کمبود ویتامین D رنج می برند، ویتامین D یکی از ویتامین های ضروری بدن است و باعث تنظیم هورمون ها، جذب کلسیم و همچنین فعالیت درست سیستم ایمنی بدن می گردد.

در پایان از پزشک متخصص خود راهنمایی صحیح را بخواهید تا با بررسی دقیق بیماری شما، بهترین راهکار را در جهت درمان ریزش مو به شما ارائه دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار × پنج =