بررسی 5 علت ریزش مو در زنان: یکی از مشکلاتی که بیشتر خانوم ها با آن درگیر هستند مربوط به ریزش مو است و همواره سعی در یافتن راه حلی هستند تا بتوانند این مشکل را درمان کنند.
در ادامه 5 دلیل عمده که باعث ریزش مو در زنان می شود را در وب سایت راچه (Racheh ) مورد بررسی قرار می دهیم که خواهشمندیم به خوبی توجه بفرمایید چراکه ممکن است یکی از دلایل ریزش موهای شما همین موارد باشد.
1- ریزش مو به دلیل بافتن یا دماسبی کردن موها
بسیاری از خانوم ها عادت دارند که موهای خود را به صورت دم اسبی ببندند اما همین کار می تواند یکی از دلایل ریزش مو باشد. به این نکته دقت داشته باشید که هر کاری که باعث کشیده شدن موها در طولانی مدت و برای زمان زیادی شود می تواند باعث ریزش مو گردد که در اصطلاح به آن آلوپسیای کششی می گویند.
این نوع ریزش مو به طور معمول بین 3 تا 6 ماه می تواند به ادامه داشته باشد اما به تدریج کاهش خواهد یافت و سپس به ارامی موها مجددا رشد خواهند کرد. اما توجه داشته باشید که اگر این نوع بستن مو برای سال های زیادی صورت گیرد می تواند منجر به ریزش دائمی مو گردد.
در برخی موارد که موهای خود را می کشید ممکن مو از نزدیک پوست سر دچار شکستگی شود. که این نوع ریزش مو معمولا در قسمت پیشانی و کناره های پوست سر ایجاد می شود، در این قسمت ها مو در بیشترین فشار ممکن قرار می گیرد. ریزش مو دائمی زمانی رخ می دهد که از این مدل مو برای مدت طولانی ای استفاده نمایید اما در صورتی که به صورت گاه به گاه از این مدل مو استفاده کنید ریزش مو نخواهید داشت.
2- ریزش مو به دلیل بارداری
معمولا در دوره بارداری برخی از بانوان دچار ریزش می شوند که در اصطلاح پزشکی به این نوع ریزش آلوپسیای بعد از زایمان گفته می شود و جای نگرانی نیست چرا که عادی و گذرا است و معمولا 2 تا 3 ماه بعد از زایمان ایجاد می شود.
این نوع ریزش معمولا بین یک تا شش ماه ادامه خواهد داشت و سپس موها رشد طبیعی خود را از سر می گیرند، همچنین این نوع ریزش می تواند بعد سقط جنین هم ایجاد گردد.
اما همه افراد به این نوع ریزش دچار نمیشوند، راه درمان این نوع ریزش این است که با ملایمت با موهای خود برخورد کنید و زیاد آن ها را دستکاری نکنید. جهت برس زدن از برس های نرم استفاده کنید، در هنگام شستشو موهایتان را به ارامی شستشو دهید. ریزش در دوره پس از بارداری معمولا بیش از 4 ماه طول نخواهد کشید.
3- ریزش مو به دلیل مصرف قرصهای ضدبارداری
مصرف قرص های ضد بارداری معمولا توسط بانوان زیادی صورت می گیرد و تعداد کمی از این بانوان معمولا دچار ریزش می شوند، در برخی مواقع که شما داروهای خود را قطع می کنید این امکان است که به ریزش مو مبتلا شوید. بانوانی که در هنگام استفاده از این نوع قرص ها دچار ریزش مو می شوند، این امکان وجود دارد که زمینه ارثی هم داشته باشند و با مصرف این قرص ها ریزش مویشان بیشتر از قبل گردد.
زمانی فرد مصرف این قرص ها را قطع می کند پس از گذشت دو یا سه ماه متوجه ریزش موهای خود می گردد که نوع ریزش می تواند تا 6 ماه به طول بیانجامد و سپس متوقف خواهد شد. اما این موهای ریخته رشد مجدد خواهند داشت که رشد مجدد موهای شما معمولا 6 تا 12 ماه پس از پایان ریزش موها است.
4- ریزش مو به دلیل رژیمهای لاغری عجیب و غریب
در صورتی که تصمیم به رژیم غذایی دارید باید این رژیم با اصول و برنامه باشد. رژیم های غذایی لاغری که باعث شود پروتئین به اندازه به بدن شما نرسد باعث می شود که دچار ریزش مو شوید چرا که ساختار موها بر اساس پروتئین است. در هر سنی باید به بدن به اندازه کافی پروتئین برسد تا موها رشد کافی خود را داشته باشند. از جمله غنی ترین منابع پروتئین شامل این موارد است: تخم مرغ، شیر و لبنیات، انواع گوشت (ماهی، مرغ و گوشت قرمز) و حبوبات
افرادی صرفا گیاه خوار هستند و یا این که رژیم غذایی بدون پروتئین دارند و همچنین افرادی که مبتلا به بی اشتهایی عصبی هستند معمولا دچار سوء تغذیه پروتئینی می گردند. در چنین حالتی موها باریک شده و پس از 2 تا 3 ماه دچار ریزش می شوند و این ریزش می تواند شدید باشد. البته شما با مصرف غذاهای پروتئین دار می توانید از این نوع ریزش جلوگیری کنید. همچنین برخی از رژیم های غذایی می تواند باعث فقر آهن در بدن شود که نتیجه آن می شود ریزش مو.
شما باید در مصرف هر چیزی حد تعادل را به کار بگیرید، به عنوان مثال مصرف زیاد ویتامین A می تواند باعث مسومیت در بدن گردد و چنانچه این تصور در شما وجود دارد که دچار کمبود برخی ویتامین ها و اقلام حیاتی بدن هستید بهتر این است که با پزشک متخصص مشورت کنید چراکه هرگونه تغییر ناگهانی در برنامه غذایی می تواند منجر به ریزش موی شما گردد.
5- ریزش موی طبیعی، نوع زنانه
با افزایش سن معمولا موهای سر بانوان به صورت پراکنده دچار ریزش می شود که به این نوع ریزش، ریزش موی زنانه می گویند و مشابه با طاسی زنانه است. اما بانوان هرگز به طور کامل طاس نمی شوند.
در این نوع ریزش زنانه همانند ریزش مردانه این امکان وجود دارد که همانند ریزش نوع مردانه موها دچار عقب رفتگی گردند اما کم پشتی و پراکندگی در قسمت های بیشتر موها دیده می شود و از طاسی نوع مردانه بسیار پیشروی آهسته تری را دارد.
این نوع ریزش می تواند در اولین بار پس از یائسگی ایجاد گردد. مردان و زنان هر چه سنشان بیشتر شود معمولا موی کمتری خواهند داشت. در هر دوی مردان و زنان وراثت تاثیر بالایی در پرپشتی موها دارد. مردا بیشتر از سمت مادر و زن ها بیشتر از سمت پدر ریزش مو را ارث می برند.